ΚΠΙΣΝ: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (02/04), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος και τα Special Olympics Hellas πραγματοποιούν την 1η και 2 Απριλίου μία σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον αυτισμό, τη συμπερίληψη, καθώς και την προώθηση των ίσων ευκαιριών.

Συζήτηση: Αυτισμός, η πορεία προς την ανάπτυξη

Σάββατο 02/04 | 11.00 – 12.30
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Το Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζει την επιμορφωτική συζήτηση «Αυτισμός, η πορεία προς την ανάπτυξη».

Οι έξι λέξεις F, περιλαμβάνουν τη λειτουργία (Functioning), την οικογένεια (Family), τους φίλους (Friends), τη διασκέδαση (Fun), τη φυσική κατάσταση (Fitness), και το μέλλον (Future) και όλες μαζί συνθέτουν την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους, στην ανάπτυξη του ατόμου γενικότερα.

Μέσα από την διαδραστική συζήτηση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ένταξη της ιδέας αλλά και του υλικού στοχοθεσίας των λέξεων F στην παιδιατρική αποκατάσταση, ενώ δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής σκέψεων και δράσεων με φορείς που το έργο τους θα ωφελήσει τα παιδιά, τους γονείς, τις οικογένειες αλλά και τους επαγγελματίες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στις 12.30 η ομάδα χορού του «Τζάμπολ Αγάπης» θα παρουσιάσει στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ μια παράσταση αφιερωμένη στην ημέρα του Αυτισμού.

Ελεύθερη εισοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

ΚΠΙΣΝ: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον ΑυτισμόΑθλητισμός Για Όλους – Μπάσκετ για Όλους

Σάββατο 02/04 | 11.00-13.00
Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους» σε συνεργασία με το «Τζάμπολ Αγάπης» ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν παιδιά με αυτισμό να γνωρίσουν το άθλημα του Μπάσκετ.
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.
ΚΠΙΣΝ: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Επίδειξη ποδοσφαιρικού αγώνα με τα Special Olympics Hellas

Σάββατο 02/04 | 13.00-14.00
Ξέφωτο
Τα Special Olympics Hellasσε συνεργασία με το τμήμα Αθλητικής Αριστείας –Sports Excellence, διοργανώνουν την παρουσίαση του αθλήματος Unified Ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή Μεικτών Ομάδων Special Olympics Hellas (αθλητές με και χωρίς αναπηρία) σε ένα συμβολικό αγώνα.

Είσοδος Ελεύθερη.

ΚΠΙΣΝ: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον ΑυτισμόΕκπαιδευτική δράση: Γνωρίζοντας τους Σκύλους Βοηθούς

Σάββατο 02/04 | 13.00-14.30
Maker Space
Μία εκπαιδευτική δράση για παιδιά με αυτισμό, όπου μέσα από ένα σύντομο διάστημα γεμάτο παιχνίδι, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους σκύλους βοηθούς συμμετέχοντας σε διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από την ομάδα Σκύλοι Βοηθοί Ελλάδας – Assistance Dogs Greece σε συνεργασία με την Αναγέννηση & Πρόοδος.
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος