«Κορνήλιος Καστοριάδης: Η φιλοσοφική θεώρηση της τέχνης» – Διάλεξη στο Ίδρυμα Takis

Το Ίδρυμα Takis, στο πλαίσιο των δράσεων Takis – Τέχνη & Επιστήμη στηρίζει νέους επιστήμονες και στοχαστές και διοργανώνει διάλεξη με τον Σωτήρη Αμάραντο, διδάκτορα πολιτικής φιλοσοφίας και μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τίτλο «Κορνήλιος Καστοριάδης: Η φιλοσοφική θεώρηση της τέχνης», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 18:30 στο Takis Foundation, Δερβενακίων Τέρμα, Γεροβουνό, Καματερό.

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης ανήκει στους σημαντικότερους στοχαστές του 20ου αιώνα. Η σκέψη του μας προσφέρει, τα εργαλεία ανάλυσης για το σύνολο της κοινωνικής πραγματικότητας. Η τέχνη αποτελεί ένα από τα προνομιακά πεδία εφαρμογής της αναλυτικής του μεθόδου.

«Κορνήλιος Καστοριάδης: Η φιλοσοφική θεώρηση της τέχνης» – Διάλεξη στο Ίδρυμα Takis
Σωτήρης Αμάραντος

Ο Σωτήρης Αμάραντος γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου πανεπιστημίου. Από το ίδιο τμήμα αναγορεύτηκε διδάκτορας Πολιτικής Φιλοσοφίας. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε διδάσκων στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού των σεμιναρίων της Ακαδημίας Κοσμοσυστημικής Γνωσιολογίας.

Για τη διάλεξη η είσοδος είναι ελεύθερη με κράτηση θέσης μέσω more https://www.more.com/…/dialeksi-apo-ton-dr-sotiri…/

Πριν τη διάλεξη, στις 17:30 οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ειδική ξενάγηση για τον διεθνή γλύπτη Takis, το έργο του και το Ίδρυμά του.

Κόστος ξενάγησης 8€ το άτομο με κράτηση θέσης μέσω more https://www.more.com/museums/ksenagisi-sto-idryma-takis/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος