“Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.”: Η νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι

H διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60, “The Man from U.N.C.L.E”, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τίτλο “Κωδικό  Όνομα: U.N.C.L.E.”.  Την ταινία σκηνοθετεί ο Γκάι Ρίτσι, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν ο Χένρι Καβίλ, υποδυόμενος τον Ναπόλεον Σόλο και ο Άρμι Χάμερ, ως Ίλια Κουριάκιν.

Είναι μια περιπέτεια γεμάτη ένταση, δράση, αισθησιασμό και στυλ, γυρισμένη με χιούμορ τόσο σε ό,τι αφορά την ταραχώδη σχέση των δύο υπερκατασκόπων, όσο και την αποστολή που πρέπει να φέρουν σε πέρας.

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB.

Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης και πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Αλίσια Βικάντερ («Anna Karenina»), Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι («The Great Gatsby»), Τζάρεντ Χάρις («Sherlock Holmes: Game of Shadows») και ο Χιού Γκραντ στον ρόλο του Γουέιβερλι.

Η σωτηρία του κόσμου είναι πάντα της μόδας

«Είναι συναρπαστική η δυναμική της διάδρασης των δύο χαρακτήρων» λέει ο Γκάι Ρίτσι, που εκτός από τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, συνυπογράφει με τον Λάιονελ Γουίνγκραμ και το σενάριο. Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία τους, μετά τις διασκευές των δύο μεγάλων κινηματογραφικά επιτυχημένων «Sherlock Holmes».

Επιλέγοντας να διατηρήσει τα πολιτιστικά και πολιτικά στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου, ο σκηνοθέτης αναφέρει: «Θέλαμε να αποτυπώσουμε την ουσία και τη μοναδικότητα της εποχής δημιουργώντας ταυτόχρονα αναγωγές για το σημερινό κοινό. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου ιστορικό και σύγχρονο, κάτι που σε εμένα τουλάχιστον, μοιάζει απόλυτα φυσικό».

Όπως οι ταινίες “Sherlock Holmes” ταξίδεψαν το κοινό στο βικτοριανό Λονδίνο, χωρίς να χάνουν την ικμάδα και τον σύγχρονο χαρακτήρα τους, έτσι και το “Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.” μετέφρασε όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν τη δεκαετία του ‘60 συναρπαστική – από την τέχνη, τη μόδα και τη μουσική, μέχρι τη νοοτροπία και τη στάση ζωής – σε μια ατμόσφαιρα που αποπνέει το άρωμα του τότε και του τώρα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?v=4CC8YwqSOFE&feature=youtu.be

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος