Klezmer Yunan -η μπάντα που σπάει τα τετριμμένα

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, οι Klezmer Yunan κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο “six d.o.g.s. Οι Klezmer Yunan δημιουργήθηκαν μόλις φέτος και έχουν ξεκάθαρα ως κεντρικό όργανο το κλαρίνο. Παίζουν διασκευασμένα εβραϊκά Klezmer και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια με κεντρικό όργανο το κλαρίνο, επηρεασμένα όμως από τα ακούσματα όλων των συντελεστών που ποικίλουν από την rock, την funk, την jazz μέχρι τα λαϊκά, τα balkan την trip hop αλλά και την κλασσική μουσική. Αξίζει να το ζήσεις!

Klezmer Yunan -η μπάντα που σπάει τα τετριμμέναΟ ηθοποιός Λεονάρδος Μπατής κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα. Είναι ο ιδρυτής και μέλος του συγκροτήματος. Ξεκίνησε το 2014 ως ντουέτο με την πιανίστρια-χορεύτρια, Justine Goussot, και σιγά-σιγά οι όλο και πιο απαιτητικές ηχητικές ανάγκες της μουσικής τους, έκαναν απαραίτητη την προσθήκη και άλλων οργάνων. Προστέθηκαν οι Θοδωρής Καπετανάκος στο μπάσο και μετά ήρθε ο Κώστας Νικολόπουλος αναλαμβάνοντας τις ενορχηστρώσεις. Αμέσως μετά ο Δημήτρης Χαϊδεμενάκης, με σπουδές στο School of Oriental and African Studies και ιδρυτικό μέλος των She’koyokh, μια από τις πιο “δυνατές” Klezmer μπάντες της Αγγλίας, αναλαμβάνει τα κρουστά. Η μπάντα ολοκληρώνεται με τον Βασίλη Σοφιά, με ατελείωτα χιλιόμετρα στο λαϊκό τραγούδι, να αναλαμβάνει τις κιθάρες και τον Διονύση Κώνστα (Dio), με πολυετή εμπειρία σε πολλά μουσικά σύνολα να αναλαμβάνει με κέφι τα τύμπανα.

Οι Klezmer Yunan έχουν ήδη ηχογραφήσει το πρώτο τους demo και ετοιμάζουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Το μέλλον τους προβλέπεται… ανεβαστικό και χορευτικό!

Τους Klezmer Yunan αποτελούν οι:

  • Μπατής Λεονάρδος: τενόρο και μπάσο Κλαρίνο
  • Goussot Justine: πιάνο, πλήκτρα, ινδικό Αρμόνιο
  • Σοφιάς Βασίλης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
  • Καπετανάκος Θοδωρής: 5χορδο ηλεκτρικό μπάσο
  • Χαϊδεμενάκης Δημήτρης: παραδοσιακά κρουστά
  • Κώνστας Διονύσης: τύμπανα
  • Νικολόπουλος Κώστας: ενορχηστρώσεις και κιθάρες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος