Βραδιά Όσκαρ απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα με live blogging από το ertnews.gr

Τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ, τη Δευτέρα 26 Απριλίου από τις 03:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα, ο Σιδερής Πρίντεζης και ο Μιχάλης Γελασάκης παρακολουθούν την τελετή ζωντανά από το στούντιο του Δεύτερου Προγράμματος. Με χαλαρή διάθεση και ποπ κορν, σχολιάζουν τα βραβεία την ώρα που ανακοινώνονται, περιγράφουν στιγμιότυπα από παλαιότερες απονομές και μεταδίδουν σχετικά τραγούδια, κινηματογραφικές μαρτυρίες και ηχογραφήσεις-έκπληξη. Η εκπομπή θα βρίσκεται σε συνεχή διάδραση με το live blogging του ertnews.gr, το οποίο θα επιμεληθούν οι δημοσιογράφοι Δάφνη Σκαλιώνη και Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Τη Δευτέρα 26 Απριλίου, στις 08:00, η Μαρία Κοζάκου και ο Πάνος Χρυσοστόμου θα συνοψίσουν τα αποτελέσματα που μόλις θα έχουν ανακοινωθεί κατά την 93η τελετή απονομής των Όσκαρ.

Και κάτι ακόμα για τους μικρούς μας φίλους: Η «Κόκκινη Σβούρα» στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ:

Ψήφισε την αγαπημένη σου παιδική ταινία όλων των εποχών και στείλε email στο svoura@ert.gr. Τη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 08:00 ακριβώς, η «Κόκκινη Σβούρα» μεταφέρεται νοητά στο Dolby Theatre, το σπίτι των Όσκαρ, και ανοίγει το φάκελο για να ανακοινώσει τη νικητήρια ταινία! Πέντε τυχεροί ακροατές μας θα κερδίσουν τον θείο Όσκαρ της «Κόκκινης Σβούρας», ειδικά διαμορφωμένο με το νέο λογότυπο του Δεύτερου!

Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Από Δευτέρα 19 έως Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 «περπατάει» στο κόκκινο χαλί των φετινών Όσκαρ και αφιερώνει την εβδομάδα από τη Δευτέρα 19 έως τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο.

Συντονιστείτε με το Δεύτερο και απολαύστε αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες και τραγούδια, ιστορικές μουσικές στιγμές από το παλιό και σύγχρονο ελληνικό σινεμά, ειδικά αφιερώματα. Επίσης, παρουσίαση του επετειακού αφιερώματος της Ταινιοθήκης της Ελλάδας με τίτλο «Μνήμες Δικτατορίας», και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων με τον φετινό υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ, Γιώργο Λαμπρινό.

Τη βραδιά της οσκαρικής απονομής (στις 03:00 το ξημέρωμα της Δευτέρας 26 Απριλίου) βρεθείτε… στην πρώτη σειρά του Dolby Theatre και του Union Station, σε μια ειδικά σχεδιασμένη Βραδιά Όσκαρ με ζωντανό πρόγραμμα από το στούντιο του Δεύτερου και live blogging από το ertnews.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Δεύτερο:

7 συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής στο Δεύτερο: Από τη Δευτέρα 19 έως την Κυριακή 25 Απριλίου, ακούμε μουσική που έχουν συνθέσει για τον κινηματογράφο οι Philip GlassWim MertensGoran BregovićShigeru UmebayashiAlexandre DesplatNicola Piovani και Trevor Jones, σε σύντομα ένθετα στις 10:00 και στις 17:00, σε παραγωγή του Πάνου Χρυσοστόμου.

Στο «Transistor» της Μαρίας Κοζάκου (08:00-10:00) υποδεχόμαστε στις 09:30 τους ειδικούς του σινεμά:

  • Τη Δευτέρα 19 Απριλίου συνομιλούμε για τις τάσεις των φετινών Όσκαρ με τον Πάνο Γκένα, αρχισυντάκτη του www.cinemagazine.gr.
  • Την Τρίτη 20 Απριλίου, μαζί με τον Χρήστο Πολίτη, επίσης από το cinemagazine.gr, θα δούμε τις ιδιαιτερότητες της φετινής οσκαρικής απονομής, που είναι η πιο αναπάντεχη από κάθε άλλη.
  • Την Τετάρτη 21 Απριλίου φιλοξενούμε την επικεφαλής της Ταινιοθήκης της ΕλλάδαςΜαρία Κομνηνού.
  • Την Πέμπτη 22 Απριλίου επικεντρωνόμαστε με τον Πάνο Γκένα στις ελληνικές υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ.
  • Τέλος, την Παρασκευή 23 Απριλίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας αναλύει τις τελικές προβλέψεις για τις μεγάλες κατηγορίες της 93ης απονομής των Όσκαρ.

Κάθε μέρα στις 11:30, στην εκπομπή «Άλλη μια μέρα» (10:00-12:00), η Ελένη Γιαννοπούλου θα παρουσιάζει τραγούδια και μουσικές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, από τη δεκαετία του 1990 έως σήμερα. Από το «Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» μέχρι την «Ευτυχία» και από τα «Φτηνά Τσιγάρα» μέχρι τον «Αστακό», τα σάουντρακ των σημαντικότερων ταινιών του νέου ελληνικού κινηματογράφου θα ακουστούν σε σύντομα ραδιοφωνικά μονοπλάνα.

Στις «Αδέσποτες Νότες» του Μιχάλη Γελασάκη (12:00-14:00) θα φιλοξενηθούν, στις 12:30, καλεσμένοι που συνδέονται με τον ελληνικό κινηματογράφο:

  • τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ο κριτικός κινηματογράφου και παρουσιαστής της εκπομπής «Road to the OSCARS 2021» Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
  • την Τρίτη 20 Απριλίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης
  • την Τετάρτη 21 Απριλίου, ο κριτικός κινηματογράφου και αρθρογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης
  • την Πέμπτη 22 Απριλίου, ο Έλληνας υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ για την ταινία «The Father», Γιώργος Λαμπρινός
  • την Παρασκευή 23 Απριλίου, η Δάφνη Μπεχτσή, η οποία βρίσκεται πίσω από τη σινεφιλική ελληνική κινηματογραφική πλατφόρμα Cinobo

Οι «Ροκ Συναναστροφές» (16:00-17:00) του Πάνου Χρυσοστόμου πηγαίνουν σινεμά:

Δευτέρα 19 ΑπριλίουCine – FLIX! Η ΕΡΤ αλλάζει τα ελληνικά δεδομένα με το δικό της ERTFLIX και καλεσμένος να μιλήσει για αυτό είναι ο προϊστάμενος νεανικού και digital προγράμματος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Μπουρούνης.

Τρίτη 20 ΑπριλίουΟι σκηνοθέτες γράφουν σάουντρακ! Γνωρίζουμε μια σχετικά άγνωστη πτυχή διάσημων σκηνοθετών, όπως ο Charlie Chaplin και ο Woody Allen, που συμμετείχαν στη μουσική επένδυση των ταινιών τους, αλλά και Ελλήνων κινηματογραφιστών, όπως ο Ανδρέας Θωμόπουλος και η Τώνια Μαρκετάκη, που έγραψαν στίχους για τραγούδια τα οποία ακούστηκαν σε δημιουργίες τους.

Τετάρτη 21 ΑπριλίουΤο ροκ στα Όσκαρ! Από τον Bruce Springsteen στον Bob Dylan, θυμόμαστε τους διάσημους ρόκερ που έγραψαν μουσική για ταινίες και βραβεύτηκαν.

Πέμπτη 22 Απριλίου και Παρασκευή 23 Απριλίου: Ακούμε μουσική και τραγούδια βραβευμένα με Όσκαρ από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα, που δημιούργησαν μη αγγλόφωνοι συνθέτες και στιχουργοί για κινηματογραφικές παραγωγές από την Αργεντινή, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και, φυσικά, την Ελλάδα.

Κάθε απόγευμα στις 19:00από Δευτέρα 19 έως την Παρασκευή 23 Απριλίου, στην εκπομπή «Το κλειδί του Sol» με τον Σιδερή Πρίντεζη, ακούμε τα 100 πιο χαρακτηριστικά τραγούδια από όλο το χρονικό φάσμα του ελληνικού κινηματογράφου και τις ιστορίες τους.

Στην εκπομπή «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» (21:00-22:00), έρχονται δύο αφιερώματα δια χειρός Γιώργου Τσάμπρα: την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου το αφιέρωμα με τίτλο «Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια – Ο Βασίλης Τσιτσάνης στον ελληνικό κινηματογράφο», και την Παρασκευή 23 Απριλίου το αφιέρωμα «Με τον κινηματογραφικό τρόπο της Ελένης Καραΐνδρου – Σκηνές από τις 8 ταινίες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο».

Το Σάββατο 24 Απριλίου, στις 16:00, ο Σιδερής Πρίντεζης συνομιλεί με τον Λάζαρο Σκορδόπουλο, έναν από τους παλαιότερους μηχανικούς προβολής σε κινηματογράφους της Αθήνας και του Πειραιά. Ο καλεσμένος εξιστορεί τις συνθήκες που έζησε στα περισσότερα από 60 χρόνια που βρίσκεται μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες, μοιράζεται ξεχωριστές αναμνήσεις από γεγονότα και ταινίες, και αποκαλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες της δουλειάς του άγνωστες στο σήμερα. Στην ίδια εκπομπή φιλοξενείται και ο Σάκης Τσιτομενέας, μουσικός παραγωγός και στέλεχος εταιρείας διανομής κινηματογραφικών ταινιών.

Info

Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Δευτέρα 19 έως Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #neoprogramma #Cinema_Δεύτερο #Oscars2021

Live streamingwebradio.ert.gr/deftero

Facebookwww.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagramwww.instagram.com/defteroprogramma

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερουwebradio.ert.gr/programma-deftero

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος