Το ισπανικό δράμα «Alcaraz» καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ Βερολίνου

Η ταινία «Alcaraz», της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Carla Simon, για τον αγώνα μιας Καταλανικής οικογένειας ροδακινοπαραγωγών, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο για την καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Την απόφαση να βραβευτεί το έργο της σκηνοθέτιδας Κάρλα Σάιμον ανάμεσα σε 18 ταινίες έλαβε μια κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον Αμερικανό σκηνοθέτη Knight Shamalan. «Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όσους, παρά τις αντιξοότητες, ασχολούνται με τη γεωργία», δήλωσε η Κάρλα Σιμόν, Ισπανίδα σκηνοθέτις μετά την τελετή απονομής.

Η ταινία «Alcaraz» αφηγείται την ιστορία μιας ισπανικής οικογένειας ροδακινοπαραγωγών που παλεύουν ενάντια στην κατεδάφιση της φυτείας τους για τις ανάγκες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Η κριτική επιτροπή εξήγησε ότι η ταινία βραβεύτηκε για εξαιρετικές ερμηνείες ηθοποιών, από παιδιά – ηθοποιούς έως ηθοποιούς ηλικίας περίπου 80 ετών, για την παρουσίαση τρυφερότητας και κωμικών σκηνών στην οικογένεια και τον αγώνα της, καθώς και για την περιγραφή της «προδοσίας της σύνδεσης και της εξάρτησής μας από το αγροτικό τοπίο γύρω μας».

Η Κλερ Ντένι κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «Both Sides of the Blade» με τη Ζιλιέτ Μπινός στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Χονγκ Σανγκ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία “The Novelists Film” και το βραβείο της κριτικής επιτροπής έλαβε η μεξικανική ταινία “Robe of Gems” σε σκηνοθεσία Natalie Lopez Gallardo.

Στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται με περιορισμένο κοινό και αυστηρά επιδημιολογικά μέτρα, 18 ταινίες διαγωνίστηκαν για το βραβείο Χρυσής Άρκτου. Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν 256 ταινίες από 69 χώρες.

Μετάφραση – επιμέλειαΓιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος