«Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη ξεχωρίζουν παγκοσμίως

«Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη κερδίζουν τις εντυπώσεις και στο εξωτερικό με το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ, ανάμεσα στις υπόλοιπες διακρίσεις, να κατακτάει μία θερμή κριτική στο «The Hollywood Times».

Το «The Hollywood Times» ξεχώρισε το ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη μετά την επιτυχημένη προβολή της ταινίας στο REGAL LA CINEMAS του Λος Άντζελες, ενώ η ταινία απέσπασε ένα ακόμη βραβείο, αυτή τη φορά στο London Greek Film Festival. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 9 Ιουνίου στο Λονδίνο.

Το αντιπολεμικό και βαθιά ανθρωπιστικό ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη, παραγωγής 2022, αποτελεί ένα κινηματογραφικό έργο μέσα στο οποίο περιγράφονται μέσα από μαρτυρίες τα δεινά του πολέμου και η διαχείριση της απώλειας, σε έναν χώρο ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο, όπως στην περίπτωση του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο πόλεμος έληξε με κατάπαυση του πυρός και τέσσερις περιοχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ επιστράφηκαν στο Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πόλης του Στεπανακέρτ. Η μοίρα αυτής της ορεινής μεσόγειας περιοχής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έχει διευθετηθεί προς το παρόν με τους Ρώσους ειρηνευτές που βρίσκονται εκεί και την αποδοχή αυτού του status quo από την αρμενική κυβέρνηση στο Ερεβάν.

Η ιστορία αυτής της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που συνορεύουν με το Ιράν είναι πολύπλοκη. Ωστόσο, οι άνθρωποι του έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία – όπως μας θυμίζουν οι επαναλαμβανόμενες εικόνες ροδιών μέσα από την ταινία.

«Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η προσπάθεια του σκηνοθέτη να αποτυπώσει τις οπτικές και των δύο πλευρών στον πόλεμο καθώς και τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στους ανθρώπους» έγραψε χαρακτηριστικά το «The Hollywood Times».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος