«Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη στην Αθήνα

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και το περιοδικό «Αρμενικά» οργανώνουν εκδήλωση με προβολή του αντιπολεμικού ντοκιμαντέρ «Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη.

Ο δημιουργός του Θωμάς Σίδερης έχοντας ως ιδεολογική αφετηρία την εναντίωση σε κάθε μορφή βίας, προσπαθεί να κατανοήσει και τις δύο πλευρές και να παραμείνει αποστασιοποιημένος. Καθώς, όμως, τα γυρίσματά του γίνονται στα αρμενικά χωριά του Αρτσάχ, ο Σίδερης χωρίς να το επιδιώκει, μας δίνει την αρμενική ματιά του τελευταίου αυτού πολέμου, όπως αυτή τουλάχιστον αποτυπώνεται στις μαρτυρίες των απλών ανθρώπων της περιοχής και των στρατιωτών.

Ο τελευταίος πόλεμος στο Αρτσάχ δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Υπήρξαν, βέβαια, και εξαιρέσεις· μία από αυτές προέκυψε ως το αποτέλεσμα μιας ελληνο-τουρκικής συνεργασίας. Ο Έλληνας βραβευμένος δημοσιογράφος, Θωμάς Σίδερης, και ο Τούρκος βραβευμένος φωτορεπόρτερ, Selahattin Sevi, μετέβησαν στην περιοχή του Αρτσάχ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του πολέμου των 44 ημερών, προκειμένου να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 στις 18:30 στον κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης (πλησίον Πλατείας Αμερικής), Αθήνα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:

  • Tigran Mkrtchyan, Πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα
  • Εκπρόσωπο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος
  • Εκπρόσωπο του Περιοδικού Αρμενικά
  • Θωμά Σίδερη, δημιουργό του ντοκιμαντέρ

Η τιμή του κινηματογραφικού εισιτηρίου είναι 5 ευρώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος