Ο Μέριλιν Μάνσον συμβιβάστηκε δικαστικά με την ηθοποιό του Game Of Thrones, Εσμέ Μπιάνκο

Array

Ο Μέριλιν Μάνσον κατέληξε σε συμβιβασμό με την ηθοποιό του Game of Thrones Εσμέ Μπιάνκο, η οποία κατηγόρησε τον τραγουδιστή για σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων.

Η 40χρονη Μπιάνκο ισχυρίστηκε ότι ο Μάνσον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μπράιαν Γουόρνερ, την είχε βιάσει και κακοποιήσει ενώ έβγαιναν μαζί το 2011 και την κρατούσε κλειδωμένη σε ένα υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμά του στο Δυτικό Χόλιγουντ για να μην το σκάσει.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Μάνσον έπαιρνε τον έλεγχο της ζωής της, δεν την άφηνε να φάει ή να κοιμηθεί χωρίς την άδειά του, αλλά ο Μάνσον αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους «διεστραμμένες ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Την Τρίτη, οι δύο τους κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τους όρους και την πληρωμή να παραμένουν ασαφείς.

«Η κα Μπιάνκο συμφώνησε να επιλύσει τις αξιώσεις της κατά του Μπράιαν Γουόρνερ και της δισκογραφικής εταιρείας Μέριλιν Μάνσον, Inc. προκειμένου να προχωρήσει στη ζωή και την καριέρα της», ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος της, Τζέι Έλγουανγκερ.

Ο δικηγόρος του Μάνσον, Χάουαρντ Κινγκ, επιβεβαίωσε επίσης τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά δεν διευκρίνισε πρόσθετες λεπτομέρειες.

Στην αγωγή που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2021, η Μπιάνκο ισχυρίστηκε ότι ο Μάνσον την κακοποιούσε συχνά λεκτικά, της στερούσε τον ύπνο και το φαγητό, τη δάγκωνε, την έκοβε και της προκαλούσε ηλεκτροπληξία χωρίς τη συγκατάθεσή της- και τη βίαζε κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που ήταν μαζί.

Η αγωγή αναφέρει ότι ο Μάνσον την προσέγγισε ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο και χρησιμοποίησε «δόλιες προσφορές ρόλων σε ταινίες και μουσικά βίντεο για να πείσει την κα Μπιάνκο να ταξιδέψει στο Λος Άντζελες, οπότε ο κ. Γουόρνερ στη συνέχεια την απειλούσε με βία και εκτελούσε βίαιες σεξουαλικές πράξεις στην κα Μπιάνκο στις οποίες δεν συναινούσε».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Μάνσον την ανάγκαζε να εργάζεται δωρεάν, να μαγειρεύει γι’ αυτόν και να καθαρίζει το διαμέρισμά του.

Ο Μάνσον αρνήθηκε τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο του να ισχυρίζεται ότι η Μπιάνκο πλησίασε πρώτα τον τραγουδιστή για χρήματα πριν καταθέσει τη μήνυση.

«Για να είμαστε σαφείς, η αγωγή αυτή κατατέθηκε μόνο αφού ο πελάτης μου αρνήθηκε να υποκύψει στην κ. Μπιάνκο και τον δικηγόρο της και να ενδώσει στις εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις τους που βασίζονται σε συμπεριφορές που απλά δεν συνέβησαν ποτέ», δήλωσε ο Κινγκ.

Η Μπιάνκο είναι μία από τις 15 γυναίκες που ισχυρίζονται ότι ο Μάνσον τις κακοποίησε, μεταξύ των οποίων και η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. Κατηγόρησε τον τραγουδιστή ότι την κακοποιούσε από τότε που ήταν έφηβη και την κακοποιούσε για χρόνια.

Μετά τους ισχυρισμούς της Γουντ, ο Μάνσον έγραψε στο Instagram: «Προφανώς, η τέχνη μου και η ζωή μου αποτελούν εδώ και καιρό μαγνήτες για αντιπαραθέσεις, αλλά αυτοί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φρικτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας».

«Οι προσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντα απολύτως συναινετικές με ομοϊδεάτες συντρόφους. Ανεξάρτητα από το πώς και γιατί, οι άλλοι επιλέγουν τώρα να παραποιήσουν το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Μάνσον έχει έκτοτε καταθέσει αγωγή δυσφήμισης εναντίον της Γουντ και της φίλης της, Ίλμα Γκορ, για τις «κακόβουλες» και «ψευδείς», όπως τις αποκαλεί, κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες «εκτροχίασαν την επιτυχημένη μουσική, τηλεοπτική και κινηματογραφική του καριέρα».

Μετά τη σωρεία των ισχυρισμών εναντίον του, ο Μάνσον αποσύρθηκε από τη δισκογραφική του εταιρεία και από το πρακτορείο Creative Arts Agency.

Και οι δύο γυναίκες έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς, με την Γκορ να υπερασπίζεται τη Γουντ, καθώς η ηθοποιός του West World μίλησε για την υποτιθέμενη κακοποίησή της από τον Μάνσον στο ντοκιμαντέρ του HBO, Phoenix Rising.

Όμως, ενώ είναι μπλεγμένος σε δικαστικές διαμάχες με τους Γουντ και Γκορ, ο Μάνσον είδε μια νομική νίκη την περασμένη εβδομάδα, αφού ένας δικαστής απέρριψε την αγωγή της πρώην φίλης του Άσλεϊ Μόργκαν Σμιθλάιν, η οποία επίσης κατηγόρησε τον τραγουδιστή για κακοποίηση.

Οι ισχυρισμοί της Σμιθλάιν περιλάμβαναν ότι δέχτηκε αρκετές φορές σεξουαλική επίθεση από τον Μάνσον, ότι την έκοψε με ένα μαχαίρι με σβάστικα, παρά το γεγονός ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής, της έχωσε τη γροθιά του στο στόμα κατά τη διάρκεια του σεξ, την ανάγκασε να κάνει ένα σύμφωνο αίματος και την κλείδωνε σε ένα ηχομονωμένο δωμάτιο που ονομαζόταν «το δωμάτιο των κακών κοριτσιών» κάθε φορά που τον θύμωνε.

Ένας δικαστής απέρριψε την υπόθεσή της χωρίς επιφύλαξη την Τρίτη, αφού δεν παρείχε την κατάλληλη νομική εκπροσώπηση εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.

Προηγουμένως την εκπροσωπούσε ο Τζέι Έλγουανγκερ, αλλά ο δικηγόρος απέσυρε την εκπροσώπησή του αφού η Σμιθλάιν φέρεται να του έστειλε μια σειρά από περίεργα μηνύματα κειμένου στα οποία εξέφραζε ότι δεν τον ήθελε πλέον ως δικηγόρο της.

Ο Κινγκ, σε αποκλειστική δήλωσή του στη MailOnline, δήλωσε: «Ευχαριστούμε και επαινούμε την Άσλεϊ Σμιθλάιν που απέρριψε τις αξιώσεις της κατά του Μπράιαν Γουόρνερ χωρίς να ζητήσει ή να λάβει κάποιο αντάλλαγμα».

«Της ευχόμαστε καλή τύχη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώσουν ένα σημαντικό τίμημα όσοι προσπάθησαν να καταχραστούν το νομικό μας σύστημα».

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος