Ο Μελ Μπρουκς, 40 χρόνια μετά, κυκλοφορεί τη συνέχεια της «Ιστορίας του Κόσμου»

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Μελ Μπρουκς κυκλοφόρησε την ταινία του «Ιστορία του Κόσμου»: Ο 96χρονος επιτέλους παρουσίασε το δεύτερο μέρος

Η συνέχεια της κοσμικής ταινίας του 1981 που παρωδεί τη θρησκεία και σημαντικές στιγμές της ιστορίας θα είναι διαθέσιμη στην αμερικανική πλατφόρμα ροής Hulu από τη Δευτέρα σε μορφή σειράς.

Ο Μπρουκς δανείζει τη φωνή του σε οκτώ επεισόδια της ταινίας «Ιστορία του Κόσμου, Μέρος ΙΙ», της οποίας την παραγωγή και το σενάριο υπογράφει μαζί με τους ηθοποιούς Nick Kroll, Ike Barinholtz και Wanda Sykes.

«Το κωμικό του μυαλό είναι ακόμα τόσο κοφτερό. Θέλω να πω, ο τύπος έχει μια τρελή ζωτική δύναμη και έχει ακόμα τα αστεία του», δήλωσε ο Kroll τον περασμένο μήνα για τον Brooks, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940.

«Η ιστορία του κόσμου: Μέρος 1» γνώρισε παγκόσμια επιτυχία για τα συχνά χοντροκομμένα αστεία του που διακωμωδούσαν ιστορικά πρόσωπα από τη λίθινη εποχή μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση.

Ο Μπρουκς έπαιξε έναν αδέξιο Μωυσή που του έπεσε και έσπασε μια πέτρα που περιείχε περισσότερες εντολές από τις δέκα που υπάρχουν στη Βίβλο, έναν σατιρικό χαρακτήρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με το όνομα Κόμικους και έναν λάγνο Λουδοβίκο 16ο που χρησιμοποιούσε τη θέση του για να παρενοχλεί γυναίκες.

Η ταινία τελείωσε με την ανακοίνωση ότι θα υπάρξει συνέχεια με έναν Χίτλερ που κάνει πατινάζ στον πάγο.

Σαράντα δύο χρόνια αργότερα, ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Μπρουκς κράτησε την υπόσχεσή του.

Γεννημένος το 1926 σε εβραϊκή οικογένεια στο Μπρούκλιν, ο Μπρουκς πέρασε τη ζωή του διακωμωδώντας τον Χίτλερ σε διάφορες παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου του επιτυχημένου μιούζικαλ «Οι Παραγωγοί».

«Η ιστορία του κόσμου Μέρος II» επανεξετάζει την προδοσία του Ιησού από τον Ιούδα, την εφεύρεση του τηλεφώνου, τον εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ, τη ρωσική επανάσταση και τη συμμαχική εισβολή στη Νορμανδία.

Ο Μπρουκς είναι ένας από τους λίγους διασκεδαστές που έχουν κερδίσει το “EGOT” – ένα βραβείο Emmy για την τηλεόραση, ένα βραβείο Grammy για τη μουσική, ένα Όσκαρ για τον κινηματογράφο και ένα βραβείο Tony για τη σκηνή.

Ανάμεσα σε λογοπαίγνια, παρεξηγήσεις και αστείους αναχρονισμούς, το χαρακτηριστικό φαρσικό χιούμορ του Μπρουκς ανανεώνεται για την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην τελευταία του προσφορά.

Οι θεατές προσκαλούνται στις συνεδρίες συγγραφής του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ και στη φωτογράφιση της διάσκεψης της Γιάλτας με τους νικητές ηγέτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιωσήφ Στάλιν, Ουίνστον Τσόρτσιλ και Φραγκλίνο Ρούσβελτ.

Τους μεταφέρουν ακόμη και στα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

«Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στην κωμωδία μπορείς ακόμα να λες και να κάνεις τρελά πράγματα», δήλωσε ο Kroll.

«Απλώς πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός για το πώς και γιατί τα λες», πρόσθεσε.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος