Μια ταινία για ζευγάρια: Ένας τίτλος, πολλές ερμηνείες – Οι δημιουργοί της μιλούν στο ertnews.gr

Η Ναταλία Καμπράλ και ο Όριολ Εστράδα είναι ζευγάρι στη ζωή. Και οι δύο σκηνοθέτες. Έχουν και μια κόρη, τη Λία, λίγων ετών μόνο. Είναι αγαπημένοι. Αποφασίζουν να εκτεθούν και να διασκεδάσουν, διασκευάζοντας την ιστορία των ζευγαριών των οποίων και τα δύο μέλη ανήκουν στον ίδιο καλλιτεχνικό χώρο.

Η ταινία «Una película sobre parejas» («Μια ταινία για ζευγάρια») ξεκινάει με την προβολή της νέας τους ταινίας σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα στον Άγιο Δομίνικο, ευχαριστώντας το μετρημένο στα δάχτυλα δύο χεριών κοινό που υποστηρίζει τον κινηματογράφο. Ήδη ξέρουμε ότι έχουμε στα δικά μας δάχτυλα ένα εξαιρετικό υλικό κωμωδίας.

Χωρίς λόγο την επόμενη μέρα και ενώ κάνουν μπάνιο την πλήρως εξοικειωμένη με την κάμερα κόρη τους, λαμβάνουν ένα τηλέφωνο που τους δίνει καρτ μπλανς να προτείνουν ένα ντοκιμαντέρ για χρηματοδότηση. Η μπανάλ ιδέα τους «η ιστορία μιας πόλης μέσα από τις ζωές τυχαίων ανθρώπων» θα χρηματοδοτηθεί, ξαφνιάζοντας ακόμα και τους ίδιους. Τώρα είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να συνεργαστούν σε μια γενική και θαμπή ιδέα, αλλά να κρατήσουν και ισορροπίες για να μην φτάσει σε τέλμα η σχέση τους.

Ουσιαστική κριτική στο τίποτα και το όλον της κινηματογραφικής τέχνης, στο είναι και το φαίνεσθαι, το πριν και το μετά, όμορφα ισορροπημένο και χωρίς δείγμα δράματος ή σοβαροφάνειας. Η πραγματική ζωή, χωρίς να είναι σινεμά βεριτέ, σε πρώτο πλάνο, με χιούμορ που προκύπτει από ατυχίες, ξαφνιάσματα που πηγάζουν από την ανασφάλεια των δημιουργών και έκθεση στην προσπάθεια να ζήσουν με αυτό που ορίζει ο κινηματογράφος ως χορηγούμενη τέχνη.

Δύο βραβεία στο Μπιαρίτζ Λατινικού Κινηματογράφου και πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Ρώμης. Δείτε στο βίντεο το ζεύγος στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ της Ρώμης που περιμένει με ανυπομονησία πρόσκληση για να έρθει και στην Ελλάδα.

Τελικά το Μια ταινία για ζευγάρια ίσως είναι ταινία για ζευγάρια!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος