Μέχρι τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για το εργαστήρι του Los Angeles Greek Film Festival

Η προθεσμία για τους κινηματογραφιστές που έχουν ταινίες σε ανάπτυξη και θέλουν να τις υποβάλλουν στο εργαστήρι του LAGFF παρατείνεται μέχρι τις 14 Μαρτίου 2023.

Το εργαστήρι του Los Angeles Greek Film Festival αλλάζει όνομα σε “Discovery Days” (ήταν γνωστό ως “International Project Discovery Forum”) αλλά συνεχίζει με την ίδια δύναμη να στηρίζει τους Έλληνες σκηνοθέτες που έχουν ταινία σε στάδιο ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φεστιβάλ:

Το DISCOVERY DAYS είναι τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF). Αυτήν τη στιγμή αναζητούμε ταινίες σε στάδιο ανάπτυξης για την 9η έκδοση του εργαστηρίου μας που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2023. Αξιοποιώντας τους αναρίθμητους κινηματογραφικούς πόρους του Λος Άντζελες, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού ανεξάρτητου κινηματογράφου. Το DISCOVERY DAYS περιλαμβάνει ένα workshop που διαρκεί τέσσερις μέρες, στο οποίο συμμετέχουν 5-8 επιλεγμένοι κινηματογραφιστές, καθώς και μια σειρά από panels και masterclasses. Οι επιλεγμένοι κινηματογραφιστές παρουσιάζουν τις ιστορίες τους σε ενεργούς επαγγελματίες του χώρου όπως programmers, story editors, sales agents, talent agents και λαμβάνουν feedback. Eδω μπορείτε να δείτε τους περσινούς experts

Εστιάζουμε σε νέες φωνές και κινηματογραφικά έργα με δεσμούς με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και των Βαλκανίων. Προηγούμενα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν κινηματογραφιστές από αυτές τις περιοχές ή/και ταινίες που διαδραματίζονται σε ή αφορούν αυτές τις περιοχές.

Στο DISCOVERY DAYS έχουν συμμετάσχει πολλά έργα που έχουν στη συνέχεια γνωρίσει διεθνή αναγνώριση. Παλαιότερες συμμετοχές περιλαμβάνουν τα: INSIDE (σκην. Βασίλης Κατσούπης, με πρωταγωνιστή τον Willem Dafoe | Focus Features, Berlin Film Festival), SON OF SOFIA (σκην. Ελίνα Ψύκου | Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας – Tribeca Film Festival), SMUGGLING HENDRIX (σκην. Μάριος Πιπερίδης | Best International Film Award – Tribeca Film Festival), BROADWAY (σκην. Χρήστος Μασσαλάς | Rotterdam International Film Fest), και NOAH LAND (σκην. Cenk Erturk | Βραβεία Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Ηθοποιού | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca).

Eνα βραβείο $1.000 απονέμεται στο έργο που κρίνεται ως το πιο πολλά υποσχόμενο από την κριτική επιτροπή του Discovery Days. Παρέχονται καταλύματα στο Λος Άντζελες στους συμμετέχοντες που δεν είναι κάτοικοι Λος Άντζελες και παρέχεται οικονομική βοήθεια για τα ταξιδιωτικά έξοδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το “Discovery Days” εδώ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στη συγκέντρωση ταινιών και κινηματογραφιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία 16 χρόνια, το LAGFF έχει προβάλει περισσότερες από 520 ταινίες και έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 500 κινηματογραφιστές που υποστηρίζουν τις ταινίες τους.

Πηγές: lagff.org και flix.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος