Όσκαρ: Η τηλεθέαση ανακάμπτει μετά την πανδημία

Η Νίλσεν, η εταιρεία που διενήργησε τις μετρήσεις τηλεθέασης, διαπίστωσε ότι η εκπομπή, η οποία προβλήθηκε από το ABC στις ΗΠΑ, προσέλκυσε 18,7 εκατομμύρια τηλεθεατές στην πατρίδα της έναντι μόλις 16,6 εκατομμυρίων το 2022. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού σε σχέση με πέρυσι ανήκει επίσης στη νεότερη δημογραφική ομάδα (μεταξύ 18 και 49 ετών).

Η φετινή τελετή αποτέλεσε μια σαφή ρήξη με την παράδοση: μετά τον περσινό πειραματισμό με τρεις γυναίκες ως παρουσιάστριες, επιστρέψαμε στον καθιερωμένο κωμικό ως οικοδεσπότη (ο Τζίμι Κίμελ ήταν ο οικοδεσπότης για τρίτη φορά), και σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι το βασικό φαβορί ήταν σχετικά καλά παρακολουθούμενο και δημοφιλές (η κωμωδία All of a Sudden)- η βραδιά πέρασε χωρίς αντιπαραθέσεις ή σκάνδαλα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τελετές του 2021 και του 2022 επισκιάστηκαν από την πανδημία, το πλησιέστερο σημείο σύγκρισης είναι το 2020, όταν 23,6 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά τα Όσκαρ.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία ήταν το 1998 όταν ο Τιτανικός του Κάμερον στέφθηκε καλύτερη ταινία, την παρακολούθησαν ζωντανά 57 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Πηγή: RTV.slo

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος