Επιστροφή στη φύση… και τους καρχαρίες

Μια νέα ταινία στο Netflix από την Αυστραλία θέλγεται από την ασχήμια και τη μοχθηρία των άγριων ζώων, φροντίζοντας -πάντα- να τα καθαγιάζει στα αθώα μάτια των παιδιών.

Του Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου

Πρόκειται για το «Επιστροφή στη Φύση» που έκανε πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα του. Η ιστορία μας παρουσιάζει την απόδραση μιας μια ομάδα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα της Αυστραλίας από τον ζωολογικό κήπο που τα φιλοξενεί. Ελαφρώς εμπνευσμένο από τη ζωή του Steve Irwin, γνωστού και ως «Κροκοδειλάκια» (που έχασε τη ζωή του καθώς γύριζε ένα ντοκιμαντέρ όταν ένα σαλάχι διαμέλισε το σώμα του) παρουσιάζει μια άκρως ωραιοποιημένη περιπέτεια ενός θανατηφόρου φιδιού, ενός σκορπιού, μιας σαύρας δολοφόνου και ενός κροκοδείλου που προσπαθούν να πείσουν με τεκμήριο της αθωότητας τους ότι δεν είναι πραγματικά άσχημα, την ανάγκη τους για αγκαλιά, αγάπη, αποδοχή.

Δείτε αντιδράσεις ζώων στους χαρακτήρες της ταινίας:

Σε όλη την περιήγηση σε πυκνοκατοικημένες πόλεις της Αυστραλίας, την ύπαιθρο και την άγρια ζούγκλα, θα συναντήσουν διάφορα «δαιμονοποιημένα» άγρια ζώα, ανάμεσα σε αυτά και ένα καρχαρία με προσκολλημένα ψαράκια στα δόντια του που ενημερώνει τους επαναστάτες ήρωες της ταινίας, για μια ομάδα με τα αρχικά U.S.S. που σκοπό της έχει την προστασία των άγριων ζώων (δεν σχολιάζω περισσότερο και παρακαλώ να μη με κρίνετε για το πως περνάω τα βράδια του Σαββάτου μου).

Δείτε τη γνωριμία του καρχαρία με τους ήρωες της ταινίας:

Η ταινία παραξενεύει -όχι πολύ ευχάριστα- για τον τρόπο που παρουσιάζει τον ρατσισμό στην ασχήμια αλλά και για την ευκολία με την οποία παρουσιάζει άκρως επικίνδυνα ζώα να προβάλλονται χαριτωμένα και με ανάγκες για αγάπη και στοργή. Η κριτική της ταινίας στη guardian υπογραμμίζει τους προβληματισμούς που μόλις αναφέραμε καθώς και την ελαφρότητα που παρουσιάζει τα θέματα κατατάσσοντας την αυτόματα σε ταινία που απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους που θα διασκεδάσουν με τα χαριτωμένα σχέδια.

Επιστροφή στη φύση… και τους καρχαρίες

Η ταινία λοιπόν που βρίσκεται στη 10 θέση του Netflix (όσο γράφω αυτό το κείμενο), γίνεται η έμπνευσή μας για να σας μιλήσουμε για την ιστορία των καρχαριών στις μικρές και τις μεγάλες οθόνες. Ακολουθήστε τα επόμενα link μας, βάλτε τα μαγιό σας (ή τα κλάματα) και συνεχίστε να διαβάζετε το κείμενο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Να ενημερώσουμε ότι η ταινία «Επιστροφή στη Φύση» προβάλλεται και σε Ελληνική μεταγλώττιση. Όσο για τις πρωτότυπες φωνές, ανήκουν σε αγαπητούς Αυστραλούς ηθοποιούς όπως την υποψήφια για δύο Όσκαρ Jacki Weaver, τον υποψήφιο για Emmy Guy Pearce, τον Eric Bana, της Isla Fisher και τον σύζυγο της Nicole Kidman Keith Urban.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος