Εκατό χρόνια από τη γέννηση της Τζούντι Γκάρλαντ

Η πρόσφατη βιογραφία της στην οποία την υποδύθηκε η Ρενέ Ζελβέγκερ (και μάλιστα κέρδισε και Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου) έδειξε με καθαρότητα τις δυσκολίες του να φέρεις στους ώμους σου το θρύλο και μια παράδοση που δεν ήξερες το κόστος της. 

Στις 10 του μήνα, η Τζούντι Γκάρλαντ θα γιόρταζε τα 100στά της γενέθλια. Όμως 53 χρόνια πριν τα 100. Έφυγε από τη ζωή. Έφυγε στις 22 Ιουνίου του 1969, εθισμένη στα χάπια και το ποτό. Η αμίμητη φωνή της και η αψεγάδιαστα θρυμματισμένη αναισθησία της, ακούγεται σε κάθε σωστή νότα.

Η ηθοποιός, παντρεμένη με τον ομοφυλόφιλο σκηνοθέτη Βίνσεντ Μινέλι δεν πρόλαβε να δει την πρώτη ενήλικη και σαρωτική ερμηνεία της κόρης της Λάιζα Μινέλι στην ταινία του Άλαν Πάκουλα «Pookie» για την οποία είχε πάρει και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Ευτυχώς, έχοντας συνεργαστει στη μεγάλη οθόνη, όσο ακόμα η Λάιζα ήταν κοριτσάκι, και αργότερα στη σκηνή ερμηνεύοντας μαζί τραγούδια, είχε το ταλέντο της να περνάει από γενιά σε γενιά.

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια θρύλων για την προσφορά τους στον χώρο της ψυχαγωγίας. Και για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του θρύλου που χωρίς αυτή, ακόμα θα ψάχναμε τη χώρα του Οζ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος