«Δικαίωση 3368» — Ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων & τις γερμανικές αποζημιώσεις (video)

Array

Ένας κόσμος που μάχεται, δεν συνθηκολογεί και επιμένει να αγωνίζεται για δικαιοσύνη.
Μετά από ενδελεχή ιστορική έρευνα και μέσα από την μυθοπλαστική αλλά ρεαλιστική προβολή μιας πραγματικής συνθήκης, ολοκληρώθηκε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δικαίωση 3368» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου.

Μια παραγωγή της Medea Pictures με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και την επιστημονική υποστήριξη του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Η «Δικαίωση 3368» παρουσιάζει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων που απασχολεί για χρόνια τη χώρα και κυρίως τους απογόνους των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής με αφορμή το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα.

Ο τίτλος του έργου αφορά την εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων Περικλή Σακελλαρόπουλου, που μαζί και με άλλους δικηγόρους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τις εκατοντάδες αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος φτάνοντας ως τον αριθμό της αίτησης 3.368.

Όλες οι αγωγές συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις τόμους για να αποτυπωθούν με κινηματογραφικό τρόπο σε αυτό το έργο, θυμίζοντας πως δεν αποτελούν άψυχα νομικά έγγραφα οικονομικών διεκδικήσεων αλλά μια ιστορική πηγή, μια αναλυτική καταγραφή ενός δράματος και παράλληλα ενός αγώνα κοινωνικού, πολιτικού, δικαστικού, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στο τραγικό έτος 1943 και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου οπότε έλαβε χώρα η «Επιχείρηση Καλάβρυτα».

Η προβολή της ταινίας θα πλαισιωθεί από εκδήλωση με τους εξής ομιλητές:
1. Σακελλαροπούλου Ισμήνη (σκηνοθέτης και σεναριογράφος)2. Γιώργος Δημόπουλος (διασωθείς – βιώσας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος)3. Ερμείδης Χαρίλαος (Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και εκλεγμένο μέλος της Γραμματείας του ΕΣΔΟΓΕ)4.Αρζόγλου Κώστας (Ηθοποιός – Αφηγητής του έργου )5. Συγγελάκης Αριστομένης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,  Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.)6. Κοσσυβάκης Βελισσάριος (διανομέας NEW STAR).
Θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Heike Hänsel, π. μέλους της Bundestag (Die Linke).
Γενική Είσοδος 5 Ευρώ — Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος