Από τα «Μήλα» στο… Μεγάλο Μήλο του Χρήστου Νίκου

Όλα δείχνουν ότι ο Χρήστος Νίκου, δημιουργός της ταινίας «Μήλα» (που υπήρξε και επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ) στοχεύει στο «Μεγάλο Μήλο», με μοναδικό βέλος… το ταλέντο και τη ματιά του.

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την πρώτη προβολή της ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο, και ήδη είχε ανακοινωθεί ότι το επόμενο πρότζεκτ του θα ήταν μια διεθνής παραγωγή. Συγκεκριμένα είχε γραφτεί στον τύπο πως το “Fingernails” θα ήταν μια διεθνής συμπαραγωγή στην αγγλική γλώσσα με πρωταγωνίστρια την Κάρεϊ Μάλιγκαν. Μάλιστα η πληροφορία είχε διαρρεύσει λίγες μέρες πριν την Οσκαρική υποψηφιότητα της ηθοποιού για την ταινία «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα».

Υπάρχουν όμως νεότερα για την ταινία, που μπορεί να μην περιλαμβάνουν την πολυβραβευμένη ηθοποιό, έχουν όμως άλλους δύο υποψήφιους για Όσκαρ δημιουργούς. Τον Ριζ Αχμέντ γνωρίσαμε μέσω της ανατριχιαστικής του ερμηνείας στην ταινία «Ο ήχος του Μετάλλου» (στην Ελλάδα δε διανεμήθηκε κινηματογραφικά ακόμα και μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο TIFF) για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Τζέσυ Μπάκλυ ανήκει και αυτή στην ελιτ που έχουν κερδίσει Οσκαρική υποψηφιότητα με την ταινία «Η Χαμένη Κόρη» που θα δούμε το καλοκαίρι στους Ελληνικούς Κινηματογράφους. Μάλιστα πρόσφατα ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της στην Αγγλία του sold out «Καμπαρέ». Και οι δύο τους δίνουν τον Οσκαρικό αέρα στα δημιουργικά φτερά του.

Παραγωγός της ταινίας του είναι η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ. Η εταιρία FilmNation έχει αναλάβει τις διεθνείς πωλήσεις που έχει στη φιλμογραφία της μερικές από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες και πολυβραβευμένες παραγωγές.


  • Δείτε επίσης:

Πρώτο βραβείο στα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου στο Φεστιβάλ CINEMAMED2021 στις Βρυξέλλες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος