Κιλκίς: «Τα Ρεμπέτικα της Πριγκηπέσσας» από το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς παρουσιάζουν μία μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» όπου αποτελεί την μόνιμη μπάντα της μουσικής σκηνής «Πριγκηπέσσα» στη Θεσσαλονίκη.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του ’30, συνθέσεις Σμυρνιών συνθετών, κλασικά ρεμπέτικα του ’40 και ‘50 και φτάνει ως τα πρώτα λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δεκαετίων του  ’60 και ’70.

Ένα μικρό ‘μουσικό ταξίδι’ όπου οι συνθέσεις τεσσάρων δεκαετιών σμίγουν και δείχνουν πόσο βαθιά ριζωμένες είναι στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.
Τα τραγούδια παίζονται και ερμηνεύονται με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις, αλλά και με μια φρέσκια διάθεση έτσι ώστε να είναι ζωντανά και λειτουργικά στην επικοινωνία τους με το κοινό.
Το μουσικό σχήμα “Πριγκηπέσσα”  έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με κορυφαίους ερμηνευτές όπως οι Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Νέγκας, Ζ. Παπαδοπούλου, Φ. Βελεσιώτου, Κ. Βέττα,  Ανδρέας Καρακότας, Γ. Μαργαρίτης, Μ. Ασλανίδου,  Πίτσα Παπαδοπούλου, Μαν. Λιδάκη, καθώς και με τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο, Μανώλη Πάππο, Γιώργο Δράμαλη και Νίκο Τατασόπουλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΩΡΑ 21:00
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 23413 – 52209

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος