«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: «Γυναίκες στην Τέχνη»

Η διαδρομή των γυναικών στην Tέχνη είναι το θέμα που πραγματεύεται η εκπομπή «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη και μεταδίδεται την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS.

Στην εποχή μας, γυναίκες αφήνουν το αποτύπωμα της καλλιτεχνικής τους αναζήτησης και δημιουργίας σε πλήθος έργων Tέχνης. Ταυτόχρονα, γυναίκες εκθέτουν έργα τους σε γκαλερί και μουσεία. Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκαν αιώνες. Το ενυπόγραφο καλλιτεχνικό αποτύπωμα ήταν απαγορευμένο στις γυναίκες. Ακόμα και οι σπουδές ήταν απαγορευμένες.

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: «Γυναίκες στην Τέχνη»

Με κύριο συνομιλητή τον ζωγράφο-σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ, η εκπομπή «Κεραία» ταξιδεύει σε αιώνες ιστορίας και αποδίδει τιμή σε ταλαντούχες, επίμονες και πρωτοπόρες γυναίκες της Τέχνης.

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: «Γυναίκες στην Τέχνη»

Παράλληλα, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, διαφορετικών μορφών Tέχνης, η γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού, η κεραμίστρια Τζάνετ Λάινς, η δημιουργός νοηματοδοτημένων κοσμημάτων Σοφία Ζαράρη και η φωτογράφος Σάντρα Χωρέμη.

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: «Γυναίκες στην Τέχνη»
«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: «Γυναίκες στην Τέχνη»
«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη: «Γυναίκες στην Τέχνη»

«Κεραία»

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο εκπομπών, κάθε Τετάρτη, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS και κάθε δεύτερη Κυριακή, στις 24:00, από την ΕΡΤ1. Αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα, η εκπομπή συνεχίζει την τηλεοπτική πορεία της με «δύσκολα» θέματα, καθώς η Ρέα Βιτάλη πιστεύει ότι «Αν οι άνθρωποι αντέχουν να ζουν αυτά που ζουν, δεν επιτρέπεται σε εμάς να λέμε “Δεν αντέχω να βλέπω”».

Με μια πλουραλιστική ομάδα εξαιρετικών συνομιλητών, ώστε παράλληλα με την επιστημοσύνη τους να καταθέτουν και τα βιώματά τους, σκοπός της εκπομπής είναι κάθε θέμα να αναπτύσσεται πολύπλευρα, κουρδίζοντας όσο πιο πολλές σκέψεις και «μήπως;» στον τηλεθεατή.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Τα 36 επεισόδια των προηγούμενων κύκλων της εκπομπής μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο ERTFLIX.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος