Κ. Ζούλας – Γ. Γαμπρίτσος ενημέρωσαν την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής για τη λειτουργία και τα πεπραγμένα της ΕΡΤ (video)

Στα πεπραγμένα της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και στο σχέδιο της ερχόμενης τηλεοπτικής περιόδου, αναφέρθηκαν, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος.

Στην αρχή της τοποθέτησης του, ο κ. Ζούλας δημοσιοποίησε στοιχεία της Metron Analysis, που εκτός των άλλων ευρημάτων καταγράφεται η σημαντική αύξηση των ποσοστών της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΡΤ.

«Τρεις έρευνες καταγράφουν την σοβαρότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα της ΕΡΤ. Ανατροπή για την θετική εικόνα της ΕΡΤ το πρόγραμμά της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προτεραιότητα, όπως ειπώθηκε, θα δοθεί και στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. «Σήμερα η ΕΡΤ αναγνωρίζεται ως το πλέον σοβαρό, αξιόπιστο και αμερόληπτο μέσο ενημέρωσης της χώρας μας και γι’ αυτό είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι και όσοι είμαστε δημοσιογράφοι και εργαζόμαστε στην ΕΡΤ, και όσοι δεν είμαστε δημοσιογράφοι και επίσης εργαζόμαστε στην ΕΡΤ» σημείωσε ακόμη ο κ. Ζούλας.

Για τεχνολογικά άλματα της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, ο οποίος σχετικά με την αποχώρηση του από την εταιρία, δήλωσε πως πρόκειται για προσωπική επιλογή.

«Ορθολογικότερη η κατανομή πόρων. Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό και όχι στα κόμματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κύλησε χωρίς εντάσεις, ενώ τοποθετήσεις έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Επιπλέον, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρθηκε και στους μισθούς των εργαζομένων λέγοντας πως η διαπραγμάτευση με τους αρμόδιους φορείς, αναμένεται να έχει θετική κατάληξη.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος