Κ. Ρουγγέρη για την αποχώρηση Σερβετάλη: Ένας καταξιωμένος άνθρωπος δίνει λάθος μήνυμα (video)

Την άποψή της για την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» στην οποία πρωταγωνιστούσε παρέθεσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η Κάρμεν Ρουγγέρη, σχολιάζοντάς την ως λανθασμένη και άκαιρη χρονικά.

«Με στενοχωρεί γιατί δίνουμε βήμα στους ανεμβολίαστους, περνάμε λάθος μηνύματα την στιγμή που ακούμε από παντού πόσο σοβαρό είναι να μην εμβολιάζεσαι. Αυτή την στιγμή (σ.σ. ο Άρης Σερβετάλης) είναι ένα πρώτο όνομα και μπορεί να επηρεάσει και να παρασύρει πάρα πολύ κόσμο. Στεναχωριέμαι τόσο πολύ που ένας τόσο καταξιωμένος άνθρωπος περνάει αυτό το λάθος μήνυμα και θα κάνουμε ζημιά σε όλη τη χώρα» δήλωσε η ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Την ώρα που πληθαίνουν οι τοποθετήσεις -εκατέρωθεν- για το θέμα η κ. Ρουγγέρη είπε στην ΕΡΤ ότι γνωρίζει πώς έχει η κατάσταση μια και η ίδια συστεγάζεται στο θέατρο όπου παιζόταν μέχρι πρόσφατα η επιτυχημένη παράσταση.

«Συστεγάζομαι στο θέατρο Κιβωτός και γνωρίζω όλη την αγωνία που πέρασε όλο το προσωπικό όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα της κυβέρνησης. Δυστυχώς, παρόλο που ο επιχειρηματίας είπε “παίξτε μέχρι την Πρωτοχρονία ώστε να συνεχίσουμε εμείς και να πληρώνουμε μετά όλο τον κόσμο”, αυτό δεν έγινε δεκτό», είπε και πρόσθεσε: «Είναι λάθος όλη η στάση του συναδέλφου».

Ποια στάση κράτησε η ίδια στην θεατρική της παράσταση

«Στον “Μικρό Πρίγκιπα”, που παίζεται τώρα, είχα ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι ηθοποιοί για να είναι προστατευμένο και το κοινό και όλοι οι συνάδελφοι. Όταν κάποιος μου είπε ότι δεν είναι του είπα ότι δεν θα χρειαστώ τις υπηρεσίες του. Την άλλη μέρα μου είπε ότι θα εμβολιαστεί. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει για να εκλείψει η πανδημία», ανέφερε η κ. Ρουγγέρη.

Η Τέχνη βοηθά στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέροντας στις «Συνδέσεις» ότι «όλα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες. Για να συνεχίσει η τέχνη να υπάρχει και τα θέατρα να λειτουργούν πρέπει να την κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Όταν ξεκίνησαν λειτούργησαν για όλους με αποστάσεις. Στη συνέχεια με rapid tests. Πρέπει να κλιμακώνονται τα μέτρα όταν η πανδημία κινδυνεύει. Δεν κυνηγάει η Πολιτεία κάποιον, απλώς προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη λειτουργία κάποιων κρίσιμων δομών όπως η Τέχνη. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή. Στη φάση που είμαστε τώρα όλοι κάνουν υποχωρήσεις. Αυτή είναι η χρυσή τομή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος