Ιταλία: Ανακαλύφθηκε προρωμαϊκός τάφος στην Πομπηία

Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως έναν τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο διευθυντής του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας, Μάσιμο Οσάνα, σημειώνοντας ότι η Πομπηία παραμένει μια ανεξάντλητη πηγή επιστημονικών ανακαλύψεων.

Ο τάφος που ανακαλύφθηκε από την ομάδα του Κέντρου Ζαν Μπεράρ ανάγεται στην εποχή των Σαμνιτών, δηλαδή στον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην Πύλη του Ερκολάνο (Ηράκλεια). Περιείχε αγγεία και αμφορείς τέλεια διατηρημένους και αποτελεί μια σπάνια μαρτυρία των ταφικών εθίμων της εποχής αυτής.

Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους αρχαιολόγους να μελετήσουν μια ιστορική περίοδο που έχει ερευνηθεί ελάχιστα μέχρι τώρα στην Πομπηία, εξήγησε ο Οσάνα, προσθέτοντας ότι οι ανασκαφές αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η Πομπηία παραμένει ακόμη μια ζωντανή πόλη, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε.

Η αρχαία ρωμαϊκή πόλη, που διατηρήθηκε στον χρόνο όταν θάφτηκε κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου, στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., είναι ο δεύτερος σε αριθμό επισκεπτών αρχαιολογικός χώρος της Ιταλίας, μετά το Κολοσσαίο της Ρώμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος