Ηπειρώτες της Αθήνας «έκλιναν το γόνυ» στους σφαγιασθέντες του Διστόμου

Array

«Έκλιναν το γόνυ» στους 223 σφαγιασθέντες κατοίκους του Διστόμου από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944, Ηπειρώτες της Αθήνας που επισκέφθηκαν τις προάλλες το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

Ηπειρώτες της Αθήνας  «έκλιναν το γόνυ» στους σφαγιασθέντες του ΔιστόμουΟι δεκάδες επισκέπτες του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης δέχτηκαν το καλωσόρισμα του Δημάρχου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, Γιάννη Σταθά και εν συνεχεία είδαν το ντοκιμαντέρ για την Σφαγή και ξεναγήθηκαν από τον εθελοντή Χρ. Παπανικολάου ο οποίος αντήλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον επικεφαλής της αποστολής.

Κατά την γενικότερη παρουσίαση της ιστορίας του Διστόμου Βοιωτίας, οι επισκέπτες του Μουσείου έμαθαν και για την συμμετοχή Σουλιωτών και γενικότερα Ηπειρωτών στην Μάχη του Διστόμου υπό τον αρχιστράτηγο της Ρούμελης Γιώργο Καραϊσκάκη – καθώς και για τα ονόματα ηπειρωτών αγωνιστών που έχουν δοθεί σε δρόμους του Διστόμου!

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης ιδρύθηκε το 1976 και δημιούργησε χορευτικό το ίδιο έτος και πλέον το τμήμα αυτό αριθμεί πολλά μέλη, τα οποία πλαισιώνουν τα πέντε χορευτικά τμήματα του. Συμμετέχει τόσο σε εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης, όσο και σε εκδηλώσεις άλλων Δήμων. Εκτός από χορευτικά τμήματα, δραστηριοποιείται και θεατρικά – χώροι που μπορούν με τον καιρό να συνεργαστούν με αντίστοιχους φορείς της κωμόπολης της Βοιωτίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος