«Ημέρες Κινηματογράφου» στη Δροσιά – Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα προβάλλει ταινίες σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία του Ιράν.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019
“Holy Boom” της Μαρίας Λάφη
Μια σπονδυλωτή ταινία που καταγράφει τη ζωή των κατοίκων μιας υποβαθμισμένης περιοχής της Αθήνας με τα προβλήματα συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής φυλής και κουλτούρας. Η ταινία κέρδισε πολλά Βραβεία και Διακρίσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ το 2018.
Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη
Ελλάδα-Κύπρος: /2018 /99’

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019
«Ο Δραπέτης» του Λευτέρη Ξανθόπουλου
Ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα για την τέχνη των εικόνων που αλλάζει στη ρευστή, μεταβατική εποχή της δεκαετίας του ΄50. Η ταινία κέρδισε Βραβεία και Διακρίσεις στο Δ.Κ. Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1991. Ήταν η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών 1991 στην παράλληλη εκδήλωση Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών με τον γαλλικό τίτλο Le Montreur d’ Ombres.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος
Ελλάδα / 1991 / 102’

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
“Generazione 1000 Euro” (Η γενιά των 1000 e) του Massimo Venier.
Η ταινία διηγείται τη δυσκολία των σημερινών νέων να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και την υπαρξιακή τους αστάθεια. Ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται στις διαφορετικές αντιδράσεις τους απέναντι στις δυσκολίες και τις επιλογές της ζωής. Η ταινία απέσπασε 4 Διακρίσεις σε Κιν/φικά Φεστιβάλ της Ιταλίας.
Σκηνοθεσία: Massimo Venier
Ιταλία /2009 /91’/κωμωδία

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019
Ταινίες μικρού μήκους από το Ιράν
Επτά ταινίες μμ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής του Ιράν επικεντρωμένες σε ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Η δημιουργική προσέγγιση των νέων σκηνοθετών προσδίδει μια γλυκιά ουμανιστική γεύση που αγκαλιάζει τις πιο τραχιές συγκρούσεις της ζωής.
Ιράν / 60’

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος