“Η ζωή εν τάφω”: Η νέα σειρά – υπερπαραγωγή της ΕΡΤ (video)

157 ηθοποιοί, 1600 κομπάρσοι, 55 άτομα πίσω από τις κάμερες και 19.000 σελίδες σεναρίου, χρειάστηκαν για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Στράτη Μυριβήλη «Η ζωή εν τάφω».

Οι συντελεστές της σειράς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, οι εγγονές του συγγραφέα και οι άνθρωποι της ΕΡΤ, παρακολούθησαν σε εκδήλωση στο Ζάππειο, το πρώτο από τα 16 επεισόδια του νέου σήριαλ, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ 1, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 22.00 το βράδυ.

«Το δουλεύω 10 χρόνια, ο βασικός άξονας είναι ο πόλεμος και η ειρήνη, η αγάπη και ο θάνατος» τόνισε ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Τάσος Ψαρράς.

«Ξεχωριστή μέρα για την ΕΡΤ. Μετά από πολλά χρόνια ξαναεμφανίζεται στο προσκήνιο η ελληνική μυθοπλασία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Λεοντής.

Με σκηνικό τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις που οδηγούν στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, εξελίσσεται ο μεγάλος έρωτας του εθελοντή στρατιώτη Αντώνη Κωστούλα και της νεαρής δασκάλας του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, Μυρσίνης, μεταφέροντας στο κοινό μια ιστορία με ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην πατρίδα του Μυριβήλη, την Λέσβο και στο πανέμορφο γραφικό χωριό του Συκαμιά, όπως επίσης στα χωριά Κορέστεια της Καστοριάς και πολλά μέρη της Αττικής.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιάννη Δρακουλαράκου, η σκηνογραφία του Σπύρου Λάσκαρη και η ενδυματολογία της Ιουλίας Σταυρίδου.

Πρωταγωνιστούν Γιάννης Μπέζος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος και πλήθος καταξιωμένων ηθοποιών.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος