Η Wednesday μεγάλωσε και πρωταγωνιστεί στη δική της υπερφυσική κωμική σειρά ενηλικίωσης

Στο μακιαβελικό της σύμπαν μιλάει άψογα Ιταλικά και είναι άψογη με ό,τι καταπιαστεί. Η Wednesday Addams μεγάλωσε και άλλαξε. Δεν είναι απλά το εκκεντρικό κορίτσι που θέλει να ξεπαστρέψει τον Πάγκσλεϋ, ούτε που αρέσκεται περισσότερο στο να βασανίσει γλυκανάλατες συνομήλικές της. Ο Τιμ Μπάρτον την φαντάστηκε να έχει φουλ ενεργοποιημένη τη διαίσθηση της (που στην πορεία θα μάθουμε ότι και η μητέρα της Μορτίσια είχε) και μέσω τον οραμάτων που βλέπει να καταδικάζεται σε περισσότερο σκοτάδι και μοναξιά.

Με 8 νέα επεισόδια εστιασμένα στη δική της ενήλικη ιστορία, γνωστή πλατφόρμα αναβιώνει την οικογένεια Άνταμς, χρησιμοποιώντας ελάχιστα από τα στοιχεία που έδωσαν παλιότερα στο μακάβριο, μια χιουμοριστική ανάσα.

Από τα πρώτα επεισόδια μαθαίνουμε ότι τα παιδιά της Τετάρτης είναι άτυχα. Η Wednesday μπορεί να έχει το όνομα, δεν έχει όμως τη χάρη, αφού γεννήθηκε Παρασκευή και 13.

Η Wednesday μεγάλωσε και πρωταγωνιστεί στη δική της υπερφυσική κωμική σειρά ενηλικίωσης

Σε ένα περιβάλλον που ξεπηδάνε περιθωριοποιημένες ομάδες υποστήριξης της Νάνσυ Ρέιγκαν (γνωστής και ως η επιτομή του τίποτα και του απόλυτου συντηρητισμού), η Wednesday δεν είναι η μύγα στο γάλα αλλά το γάλα στη μύγα. Στην ακαδημία Nevermore (Ποτέπαραπάνω), θα συνταχθεί με το λίγο του… λιγότερο, όχι όμως για πολύ.

Σαν ασπρόμαυρο φίλτρο στο Instagram, θα ξεχωρίσει από όλους και όλα, καθώς δεν ανήκει σε καμία φατρία, καθώς ούτε λυκάνθρωπος είναι για να ενταχθεί στις «Γούνες», ούτε βρυκόλακας για να συνταχθεί με τα «δόντια», δεν μοιάζει με τέρας του βυθού για να αισθάνεται βολικά ανάμεσα στα «λέπια» και σίγουρα δεν είναι γκαργκόιλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια απλή σκοτεινή φιγούρα που αποφεύγει τα λάθη και χρησιμοποιεί λίγο περισσότερο από το κανονικό το μυαλό της, ώστε να αισθάνεται πνιγμένη στην ανοησία και τη μοναξιά.

Η μόνη που δείχνει να την καταλαβαίνει σε αυτό το ασφυκτικά βαρετό σχολείο είναι η βοτανολόγος (την οποία υποδύεται η κινηματογραφική Wednesday, η Κριστίνα Ρίτσι). «Τα πιο ενδιαφέροντα φυτά αναπτύσσονται σε σκιά» θα της πει, όχι όμως τελικά για να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα της (σπόιλερ: μάλλον ήταν κρίση αυτάρεσκης κολακείας).

«Η γιαγιά μου έλεγε ότι τα μυστικά είναι σαν τα ζόμπι. Δεν πεθαίνουν ποτέ». Με αυτή τη φράση αρχίζουν οι νεκραναστάσεις κυριολεκτικά και μεταφορικά καθώς «όσοι ξεχνούν την ιστορία επαναλαμβανουν τα λάθη».

Η Wednesday μεγάλωσε και πρωταγωνιστεί στη δική της υπερφυσική κωμική σειρά ενηλικίωσης

Σε εμπνευσμένες χορογραφίες από τον Μπομπ Φόσεϊ και με αναφορές στο βιβλίο και την ταινία «Κάρυ» θα επιβεβαιώσουμε πως η παιδική της ηλικία μυρίζει σαν ψοφίμι… και αυτό έχει την πλάκα του. Δεν είναι όμως αυτή η μόνη κινηματογραφική αναφορά αφού η ηρωίδα, μαζί με το αγόρι που θα της κινήσει το ερωτικό ενδιαφέρον, θα δουν την «Εκδίκηση της Ξανθιάς». Αντισυμβατικά, όπως πάντα, θα πει η Wednesday: «Αυτή η ταινία ήταν βασανιστήριο. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ».

Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη με τέτοιο τρόπο που απλά ξαφνιάζουν και δεν δικαιολογούνται στο ακέραιο. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, αλλά σίγουρα δεν είναι συμβατός στόχος με τον αντίστοιχο που ο Charles Addams έφτιαξε το πρωτότυπο κόμικς για το The New Yorker, σχεδόν 85 χρόνια πριν. To «Wednesday» επιλέγει τον δρόμο της ευρείας αποδοχής, ξεχνώντας την απόκοσμη κανονικότητα των ταινιών μυθοπλασίας, των κινουμένων σχεδίων και της τηλεοπτικής σειράς. Η σειρά επιλέγει να προσομοιάσει με το κινηματογραφικό σπουδαστικό σύμπαν του «Harry Potter» (που βασίστηκε στα βιβλία της σειράς) με της ευκολίες της εφηβικής θριλερικής αίσθησης του «Ρίβερντειλ» (τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στα εφηβικά κόμικς του «Άρτσι») πλημμυρισμένο με μουσική του Ντάνυ Έλφμαν και λίγη από τη χρυσόσκονη του Τιμ Μπάρτον, που περνάει μεγάλη κατάθλιψη μετά τις συνεργασίες με τα στούντιο της Disney.

Η Wednesday μεγάλωσε και πρωταγωνιστεί στη δική της υπερφυσική κωμική σειρά ενηλικίωσης

Είναι πάντως στενάχωρο πως, ενώ ο Τιμ Μπάρτον είχε προτείνει τον Τζόνυ Ντεπ για τον ρόλο του Γκομέζ, η δίκη του που ήταν σε εκκρεμότητα, δεν επέτρεψε στο στούντιο να προχωρήσουν σε συμφωνία. Μου το είχε πει και ο ίδιος προσωπικά τότε στο ξενοδοχείο Maria Cristina στο San Sebastian με ανάλογη απογοήτευση, κλείνοντας τη φράση του με το «Οι μέρες μου στο Hollywood έχουν τελειώσει».

Και τα 8 επεισόδια έχουν ήδη ανέβει στην πλατφόρμα. Οι πονηροί, ή αυτοί που έχουν ήδη διαβάσει τα σχόλια, γνωρίζουν πως η μεγάλη μάχη πάντως θα κριθεί με την Wednesday και μια παράφραση του εαυτού της. Δεν λέμε περισσότερα!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος