Η βραβευμένη συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ μιλά για το «Καρτ Ποστάλ», τη νέα σειρά της ΕΡΤ (video)

Η Βικτόρια Χίσλοπ, η βραβευμένη συγγραφέας και δημιουργός πετυχημένων κινηματογραφικών σειρών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» με αφορμή το «Καρτ Ποστάλ», την πολυαναμενόμενη σειρά της ΕΡΤ.

«Η ιδέα γεννήθηκε πέντε χρόνια πριν όταν αποφάσισα να γράψω κάτι για την Ελλάδα, με ένα βιβλίο που είχε εικόνες. Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Έκανα ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, μαζί με έναν φωτογράφο, και στο τέλος είχα έμπνευση για το κάθε μέρος. Ο ήρωας, που έχει σπασμένη καρδιά, πρέπει να ταξιδέψει για να ξαναβρεί τον εαυτό του. Είναι η Ελλάδα και οι ιστορίες που ακούει που του δίνουν δύναμη ξανά στη ζωή του», δήλωσε η κ. Χίσλοπ.

Περιγράφοντας πώς είναι είναι να βλέπεις το βιβλίο σου να γίνεται σειρά, η πρόσφατα πολιτογραφημένη Ελληνίδα συγγραφέας είπε πως είναι πάρα πολύ συναρπαστικό όταν βλέπεις κάτι να μεγαλώνει και να μετεξελίσσεται σε κάτι άλλο.

«Δούλευα με τέσσερις σεναριογράφους. Η πιο μεγάλη αλλαγή ότι δεν μπορούσαμε να πάμε σε όλα τα μέρη σε σχέση με το αρχικό βιβλίο και έπρεπε να αλλάξουμε το σενάριο και το μέρος φυσικά ήταν η Κρήτη που τα έχει όλα».

Η βραβευμένη συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ μιλά για το «Καρτ Ποστάλ», τη νέα σειρά της ΕΡΤ (video)

Θέλοντας να προϊδεάσει τους τηλεθεατές της ΕΡΤ που αναμένουν την προβολή του πρώτου επεισοδίου αύριο, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, η κ. Χίσλοπ είπε ότι θα δουν εξαιρετικά πράγματα: το τοπίο της Κρήτης, το εξαιρετικό καστ. Η δημιουργός του «Καρτ Ποστάλ» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρωταγωνιστή, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος συμμετέχει και στα δώδεκα επεισόδια της σειράς, τον εξαιρετικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την εντυπωσιακή Μαρία Ναυπλίωτου.

«Σε κάτι επεισόδιο έχουμε κάτι συναρπαστικό. Δεν είναι κανονική τηλεόραση. Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία που συνδέει τα πάντα. Κάθε επεισόδιο είναι όπως μια μικρή ταινία. Ελπίζω ότι το κοινό ότι θα είναι ευτυχισμένο από αυτό», ανέφερε η Βικτώρια Χίσλοπ.

Η σειρά «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται στο βιβλίο της πολυδιαβασμένης Βρετανίδας συγγραφέως και αποτελείται από 12 αυτοτελή επεισόδια, με διαφορετικούς κάθε φορά ηθοποιούς, θα προβάλλεται από αύριο και κάθε Σάββατο από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Η «Καρτ ποστάλ» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γιώργου Παπαβασιλείου. Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*), η Δώρα Μασκλαβάνου και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Η σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τα τραγούδια είναι του Μίνου Μάτσα. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος