Οι «Πεινασμένες καρδιές» του Σαβέριο Κοστάνζο

Ένα τολμηρό ψυχολογικό θρίλερ είναι η, διπλά βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Βενετίας για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, Άνταμ Ντράιβερ και Άλμπα Ρορβάκερ, ταινία «Πεινασμένες Καρδιές» σε σκηνοθεσία Σαβέριο Κοστάνζο.  

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Τζουντ είναι Αμερικανός, η Μίνα Ιταλίδα. Συναντώνται τυχαία στη Νέα Υόρκη και ζουν μία θυελλώδη ερωτική ιστορία, που κορυφώνεται με την απρόοπτη εγκυμοσύνη της Μίνα και τον γάμο τους.

Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ένα έντονο μητρικό ένστικτο κάνει την Μίνα να πιστεύει ότι κουβαλά ένα «ξεχωριστό» παιδί. Για να σεβαστεί τη φύση, το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής, και παλεύει να διατηρήσει την απόλυτη αγνότητά του, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται.

Από αγάπη για την Μίνα, ο Τζουντ ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά κάποια στιγμή μία επίμονη μάχη υποψιών και κατηγοριών ξεκινά ανάμεσα σε εκείνον και τη Μίνα, και οδηγεί σε μία εκρηκτική σύγκρουση.

Οι «Πεινασμένες καρδιές» του Σαβέριο Κοστάνζο

Η διαδρομή

Ο Σαβέριο  Κονστάνζο είχε κερδίσει το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ του Λοκάρνο για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, «Private», διεκδίκησε την Χρυσή Άρκτο με την δεύτερη ταινία του, «In Memory of Me», ενώ το 2010 συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας με τη «Μοναξιά των μονών αριθμών», με πρωταγωνίστρια επίσης την Άλμπα Ρορβάκερ.

Η νέα του ταινία “Hungry hearts” , που είναι υποψήφια και για το Χρυσό Λέοντα,  βασίζεται στο μυθιστόρημα «Il Bambino Indaco» («The Indigo Child») του Μάρκο Φρανζόζο. Ο σκηνοθέτης έγραψε το σενάριο ενάμιση χρόνο αφότου διάβασε το βιβλίο και κινήθηκε βάσει των «φοβερά δυνατών συναισθημάτων» που του άφησε, όπως δηλώνει. «Η ιστορία είχε μείνει μέσα μου μετά από τόσους μήνες. Ξεκίνησα το σενάριο χωρίς να ξαναδιαβάσω το βιβλίο, απλώς βασίστηκα σε όσα θυμόμουν και το πώς ένιωσα διαβάζοντάς το».

Πρόκειται για ένα κλειστοφοβικό ψυχολογικό θρίλερ, που διαστρεβλώνει ανατριχιαστικά την εικόνα-σύμβολο ευτυχίας: εκείνη ενός νεαρού ζευγαριού που γίνεται για πρώτη φορά οικογένεια με την άφιξη του πρώτου τους παιδιού.

«Το σενάριο ήταν απρόβλεπτο, σκοτεινό», λέει ο Άνταμ Ντράιβερ. «Δύο άνθρωποι μεταμορφώνονται σε θηρία για κάτι που έχουν δημιουργήσει μαζί – αυτό μου φαινόταν φοβερά ενδιαφέρον σαν σκηνικό. Δουλέψαμε στο σενάριο με διαφορετικό τρόπο απ’ ό, τι έχω συνηθίσει, δεν υπήρχαν άλλωστε χρήματα ή χρόνος για κάτι περισσότερο. Τελικά το ότι δεν είχα τόσο πολύ έλεγχο πάνω στην διαδικασία μάλλον βοήθησε το τελικό αποτέλεσμα, το έκανε πιο έντονο. Και είχα απέναντί μου την Άλμπα, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς που έχω δει ποτέ. Αυτό κάνει την δουλειά σου ευκολότερη. Όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να πάει στον βυθό μαζί σου, τότε τον ακολουθείς όσο πιο βαθιά μπορείτε».Οι «Πεινασμένες καρδιές» του Σαβέριο Κοστάνζο

«Όταν γνωρίζεις την Μίνα, την βλέπεις σαν ένα τέρας, μια επικίνδυνη μητέρα», σχολιάζει για τον ρόλο της η Άλμπα Ρορβάκερ, που έγινε γνωστή από το «I Am Love» του Λούκα Γκουαντανίνο και πια θεωρείται από τις σημαντικές ηθοποιούς της γενιάς της. «Αλλά στην πραγματικότητα, αν μείνεις μαζί της, βλέπεις πως ό, τι κάνει το κάνει από αγάπη. Απλώς θέλει να κάνει κάτι καλό για το παιδί της».

Από 17 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

Δείτε το trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=_fMuQn6HHWU

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σαβέριο Κοστάνζο

Ηθοποιοί : Άνταμ Ντράιβερ, Άλμπα Ρορβάκερ, Ρομπέρτα Μάξουελ, Αλ Ροφ, Γκέισα Ότερο, Τζέισον Σέλβιγκ

Μουσική: Νικόλα Πιοβάνι

Διάρκεια: 109’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος