Η Μόνικα Μπελούτσι υποκλίνεται στη Μαρία Κάλλας – «Επιστολές και αναμνήσεις» στο Ηρώδειο (video)

Η Μόνικα Μπελούτσι ήρθε στην Αθήνα, βόλταρε στην οδό Βουκουρεστίου και τα κινητά των θαμώνων στα καφέ πήραν φωτιά. Στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου η Ιταλίδα σταρ θα ερμηνεύσει τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο, διαβάζοντας επιστολές και αναμνήσεις της ντίβας της όπερας. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους «δεν φοβήθηκε το ρίσκο» καθώς αφέθηκε στη σκηνοθετική επιμέλεια του Τομ Βολφ. Στην παράσταση  «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» την πλαισιώνουν οι μουσικοί της Καμεράτας.

«Διάβασα τις επιστολές και τις ενθυμήσεις της Μαρίας Κάλλας. Ήταν γεμάτες από συναισθήματα, ένιωθα ότι μπορούσα να προσεγγίσω την ευθραυστότητα και την ευαισθησία της, και είπα ναι σ’ αυτήν την όμορφη πρόταση», είπε η Μόνικα Μπελούτσι.

«Το μεγαλύτερο τραύμα της Μαρίας Κάλλας δεν ήταν ο Ωνάσης. Ήταν το ότι δεν απέκτησε παιδιά, ότι δεν είχε οικογένεια. Συχνά μιλούσε για πόσο θλιμμένα ήταν τα παιδικά της χρόνια και πόσο δύσκολη ήταν η σχέση που είχε με την μητέρα της», δήλωσε η Μόνικα Μπελούτσι, χαρακτηρίζοντας την divina ως «ασυμβίβαστη που έκανε αυτό που ήθελε, ήξερε τι ήθελε και γιατί».

Στο Παρίσι, όπου έκανε πρεμιέρα τον χειμώνα το 2019, η παράσταση στήθηκε σαν μία ιδιωτική, προσωπική συνάντηση της κάλλας με το κοινό. Στο Ηρώδειο, όπου η Κάλλας έδωσε αξιομνημόνευτο ρεσιτάλ το 1957, λόγω και του μεγέθους του χώρου, την Μόνικα Μπελούτσι θα συνοδεύσουν 25 μουσικοί της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, με μουσικές που έχουν συνθεθεί για πάντα με την φωνή και την προσωπικότητα της ανεπανάληπτης Μαρίας Κάλας.

Επί σκηνής θα δούμε την Μόνικα Μπελούτσι να ερμηνεύει την Κάλλας μέσα από επιστολές της, από τότε που κοπελίτσα ακόμη διεκδίκησε το όνειρο της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια της όπερας έως τα τελευταία, θλιμμένα χρόνια της ζωής όταν η φωνή της και ο Ωνάσης την είχαν εγκαταλείψει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος