Η μεγάλη κυρία της jazz σκηνής, Νταϊάνα Κραλ, έρχεται στο Ηρώδειο

Η μεγάλη κυρία της jazz σκηνής, η ερμηνεύτρια φαινόμενο που έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, η Νταϊάνα Κραλ, θα συναντήσει τους χιλιάδες θαυμαστές της στην Ελλάδα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Η Νταϊάνα Κραλ, θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης. Έχει δει 8 albums της να πηγαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του jazz chart του Billboard, έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Grammy ενώ έχει σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο με χρυσούς, πλατινένιους ή πολυπλατινένιους δίσκους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «προσκεκλημένη από το Σωματείο Aurora, ανταποκρίθηκε με θέρμη, θέλοντας να συνεισφέρει με τη σημαντική καλλιτεχνική της υπόσταση στους σκοπούς και το έργο του σωματείου. Στον αγώνα της Αurora κατά της λευχαιμίας, μέσω της προσφοράς βοήθειας στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, αλλά και της στήριξης της έρευνας για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών».

Diana Krall

Το 2003 γνώρισε τον άντρα της, τον τραγουδιστή Έλβις Κοστέλο, με τον οποίον παντρεύτηκαν στο σπίτι του Έλτον Τζον στο Λονδίνο. Οι δυο τους συνεχίζουν να ζουν με τα δίδυμα παιδιά τους στον Καναδά, ενώ αποτελούν ένα από τα πιο δημιουργικά ζευγάρια της μουσικής σκηνής. Έχουν συνεργαστεί σε albums, με τον Κοστέλο να γράφει στίχους και να συνθέτει μουσική για την Κραλ, όπως στο album “The Girl In The Other Room”.

Μαζί με άλλους αστέρες της jazz όπως η Nάταλι Κόουλ, η Nόρα Τζόουνς και ο B.B. King, συμμετείχαν στο τελευταίο album του Ρέι Τσαρλς, “Genius Love Company”. Μια άλλη συνεργασία για την οποία είναι περήφανη, είναι αυτή με ένα από τα είδωλα της, τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, για την οποία έκανε την παραγωγή στο album “Love Is The Answer”, το 2009.

Το 2012 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον περασμένο Σεπτέμβριο τραγούδησε το “Fly Me To The Moon” στην κηδεία του αστροναύτη Neil Armstrong στη Washington.

Το Δεκέμβρη του 2009, το περιοδικό Billboard ανακήρυξε την Νταϊάνα Κραλ ως τη δεύτερη πιο επιτυχημένη jazz καλλιτέχνιδα της δεκαετίας και μία από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις των τελευταίων χρόνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος