Οι “Μαριονέτες” του Π. Καλατζή στις “Νύχτες Πρεμιέρας” (vid)

Την πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική δουλειά του, με τίτλο «Μαριονέτες», θα παρουσιάσει στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας , «Νύχτες Πρεμιέρας», ο Παντελής Καλατζής, το κινηματογραφικό παιδί του Κούνδουρου.

Η Ελληνική πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, στον κινηματογράφο «Όπερα 1», στις 20:00, παρουσία των συντελεστών και ένα μήνα πριν από την κυκλοφορία της στις ελληνικές αίθουσες.

Η υπόθεση της ταινίας:

Οι «Μαριονέτες» αφηγούνται την ιστορία του Φίλιππου, ενός δημοσιογράφου που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια. Η άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του Στέργιου, ανατρέπει τη ζωή του ενώ ο ίδιος γίνεται ο επόμενος στόχος. Ψάχνοντας απαντήσεις, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου κατά περίεργο τρόπο πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Είναι όμως τα στοιχεία που συλλέγει πραγματικά ή μια καλοστημένη παγίδα;

Σύντομα ανακαλύπτει πως ο θάνατος του φίλου του συνδέεται με μια κοινή δημοσιογραφική τους έρευνα από το παρελθόν. Θα βρει τη Νικολέτα, μια νεαρή ζωγράφο και κοπέλα του Στέργιου, που του δίνει νέα δεδομένα για την υπόθεση και μαζί αναζητούν τη λύση του μυστηρίου. Αντιμέτωποι με ένα καλά κρυμμένο μυστικό, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα φύγουν μακριά ή αν θα γίνουν “Μαριονέτες” στα χέρια ενός πανίσχυρου συστήματος.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Γεωργούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Άκης Σακελλαρίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Δραγούμη, Κλέλια Ρένεση, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Χρανιώτης, Μάνος Βακούσης, και το Γιώργο Κιμούλη.

Το σενάριο είναι του Αλέξη Γεωργούλη, του Παντελή Καλατζή και του Λάζαρου Μπαλαούρα. Η μουσική είναι του Γιώργου Αλκαίου, η σκηνοθεσία του Παντελή Καλατζή και η παραγωγή της Showtime Productions.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος