Η Kunsthalle Athena μετακομίζει και διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων

Η Kunsthalle Athena μετακομίζει και αφήνει το εμβληματικό κτήριο στον Κεραμεικό, διοργανώνοντας ένα τριήμερο εκδηλώσεων που ξεκινούν αύριο 30 Ιουνίου.

Η ομάδα της Kunsthalle Athena δηλώνει στο δελτίο τύπου:

“Αποτελώντας μια μη-στατική, διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα, έφτασε η ώρα να μεταμορφωθεί σε κάτι νέο και να μεγαλώσει. Αλλά πριν από αυτό, θα θέλαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί το τέλος αυτής της διερευνητικής μας περιόδου με μια τριήμερη σειρά δράσεων, διαλέξεων, προβολών και περφόρμανς, έτσι ώστε να αποχαιρετήσουμε το αγαπημένο κτήριο που μας φιλοξένησε αυτά τα πέντε χρόνια και έγινε κομμάτι της ταυτότητάς μας.

Δανειζόμενοι τον τίτλο We’ll Meet Again από το ομώνυμο βρετανικό τραγούδι του 1939, που έγινε γνωστό από την Dame Vera Lynn, αναφερόμαστε στις θετικές αποχρώσεις ενός αποχαιρετισμού, την προσμονή μελλοντικών επανασυνδέσεων, αλλά και την υπόσχεση για την αναπλήρωση αυτής της προσωρινής απουσίας.

Η Kunsthalle Athena δημιουργήθηκε σε ένα παλιό και ερειπωμένο νεοκλασσικό σπίτι και έκανε τα πρώτα της βήματα ανάμεσα σε ένα πλήθος πολυσυλλεκτικό: αυτόχθονες και μετανάστες, πολιτισμικούς νομάδες, Κινέζους εμπόρους, τοξικομανείς αλλά και ανάμεσα σε πορνεία και κέντρα διασκέδασης. Μέσα στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Μεταξουργείου στο κέντρο της Αθήνας, και αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Ευρώπης -υπό μια ευρύτερη σκοπιά-, όπου η αγάπη και η απελπισία, η διασκέδαση και ο θάνατος, τα όνειρα και οι απογοητεύσεις συνυπάρχουν, καταφέραμε να γίνουμε πιο δυνατοί, ακόμα κι αν οι εποχές ήταν -και είναι- αρκετά δύσκολες.
(…)
Κατά τη διάρκεια του We’ll Meet Again η Kunsthalle Athena θα αποτελέσει μια πλατφόρμα τριήμερων δράσεων. Μαζί με φίλους που καταφθάνουν από παντού –αυτούς που θα έρθουν από το εξωτερικό με δικά τους έξοδα και αυτούς που ζουν στην Αθήνα και δέχτηκαν να συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα–, θα μοιραστούμε αυτήν τη στιγμή του προσωρινού αποχωρισμού. Ενός αποχωρισμού που προκύπτει λόγω ενός βίαιου αλλά και προαποφασισμένου εκτοπισμού, αποτέλεσμα των τωρινών κοινωνικο-πολιτικών, οικονομικών και πρακτικών συνθηκών.

Με διαλέξεις για την αγάπη και την αρχιτεκτονική, το χρέος και τη διεθνή πολιτική, τις γυναίκες και τον κόσμο, το ίντερνετ και την ποίηση, όλοι μαζί μέσα σε περίεργα ηχητικά τοπία και περφόρμανς, ακούγοντας μουσική, ευχόμαστε να κάνουμε αυτήν τη μετάβαση πιο ανώδυνη. Να μοιράσουμε θετική ενέργεια στο κτήριο με την ελπίδα να το προφυλάξουμε από πιθανές μελλοντικές επιθέσεις και αδικίες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι μια ανοιχτή γιορτή για όλους και ότι θα πάρετε κι εσείς το μικρόφωνο για να μιλήσετε δημόσια, να παίξετε μουσική, να συμμετέχετε με όποιον τρόπο φανταστείτε.

Το μέλλον μπορεί να είναι αβέβαιο, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούμε ξανά σε κάποιο άλλο μέρος. Η Kunsthalle Athena θα εξακολουθεί να έχει ως στόχο την πρωτοποριακή επιμέλεια εκθέσεων.”

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο εξής link:
http://www.kunsthalleathena.org/ehibitions-and-projects.php?id=165

Confetti(2)

Το πρόγραμμα δράσεων το επιμελείται η ομάδα της Kunsthalle Athena: Απόστολος Βασιλόπουλος, Michelangelo Corsaro, Ελεάννα Παπαθανασιάδη, Τζωρτζίνα Σταμογιάννου, Μαρίνα Φωκίδη, Κλέα Χαρίτου.

Διάρκεια: 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 18:00-24:00
Θα υπάρχει φαγητό στο χώρο και θα λειτουργεί μπαρ καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου

Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28, Κεραμεικός-Μεταξουργείο, Αθήνα
Πλησιέστερη στάση μετρό: Μεταξουργείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ