«Η κωμωδία της μύγας» του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο Αλκμήνη

Array

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο Αλκμήνη η θεατρική παράσταση «Η κωμωδία της μύγας» του Βασίλη Ζιώγα, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Hawk Κωνσταντίνου και παραγωγή της KC IN ACTION, για 22 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

«Η κωμωδία της μύγας» του Βασίλη Ζιώγα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1977 στο Εθνικό Θέατρο και το 2000 από την θεατρική ομάδα «Παράβαση» στην πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Οι κριτικές το χαρακτήρισαν αριστούργημα ευρωπαϊκού επιπέδου, ιδιοφυές θεατρικό κείμενο.

Η γραφή του Βασίλη Ζιώγα γεννάει το λεπτεπίλεπτο. Η μυρωδιά ενός λουλουδιού, το διάφανο φτερό μιας μύγας…. Έτσι, με το ζουζούνισμα και τα αρώματα της ζωής, στήνει μια ανάκριση στην «Κωμωδία της μύγας». Ο δολοφόνος, άνθρωπος μοναχικός, ευαίσθητος, εύθραυστος, ζητά τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα, βιώνοντας την λογική της χαώδους τάξης των πράγματων. Ο ανακριτής, υπερασπίζεται το σύστημα, το κράτος, τους θεσμούς και αφήνεται άδολα να παρασυρθεί στις αλλοπρόσαλλες τοποθεσίες της νοημοσύνης του δολοφόνου αναζητώντας την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια. Η γραμματέας πρόσωπο -κλειδί εκφράζει την αλληγορία του συγγραφέα βοηθώντας την ανάκριση με τις μεταμορφώσεις της. Ο Κλόουν, το πρόσωπο της ανατροπής κάθε φορά που εμφανίζεται… Και ο Βασίλης Ζιώγας κράτα έτσι με τέχνη μια οργανωμένη αναρχία…

Όλα συνέβησαν χθες, την προηγουμένη εβδομάδα, πριν 20 ή 40 χρόνια, δεν έχει σημασία, γιατί ίσως συμβαίνουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε…

«Η κωμωδία της μύγας» του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο Αλκμήνη

Πληροφορίες Παράστασης

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Αθήνα)
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 6€
Σε περίπτωση μη εμφάνισης του θεατή αγορασμένης θέσης κατά την ώρα έναρξης της παράστασης ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να διαθέσει την κενή θέση για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ταξιθεσίας και άλλων θεατών (όχι μεταπώληση).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος