Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης επιστρέφει με την ταινία “Αλληλεξάρτηση”

Η πρώτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεσσαλονίκης για το 2022 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  15 Απριλίου στις 20:00. Η Λέσχη επιστρέφει μετά την καραντίνα και τους υγειονομικούς περιορισμούς  πιο δυνατή με την ταινία “Αλληλεξάρτηση” σε νέο χώρο. Πρώτη μέρα προβολής η ερχόμενη Παρασκευή και μετά οι προβολές θα γίνονται τις Τετάρτες. Οι προβολές θα γίνονται, πλέον, στον πολυχώρο To Pikap, στην οδό Ολύμπου 57.

Έντεκα σκηνοθέτιδες από όλες τις ηπείρους ενώνουν δυνάμεις για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Τζον Χάλλεϋ, Καθηγητή Οικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ταινία αποτελείται από έντεκα ιστορίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους, κι αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική κρίση. Οι συμμετέχοντες κινηματογραφιστές έχουν επιλεγεί τόσο για την καταξιωμένη καλλιτεχνική τους ποιότητα, όσο και για την ισχυρή δέσμευσή τους στην αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση.

Η ταινία “Αλληλεξάρτηση” είναι παραγωγή της ART for The World, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, του GAIL (Ινδία), του EFI/ITC/EU, του SESC Sao Paulo (Βραζιλία), του Fondazione Cariplo (Μιλάνο), του Fondazione Falck (Μιλάνο) και του Café Lavazza (Μιλάνο) μεταξύ άλλων.

Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού και της πόλης του Μιλάνου.

Ο χώρος προβολής είναι covid-free και διαθέτει 50 θέσεις, αυστηρά. Τηρούνται τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης θα γίνεται στην κύρια είσοδο του πολυχώρου To Pikap.

Επόμενη προβολή (είσοδος ελεύθερη) την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου, ώρα 20:00, στο Pikap kato, με τις επτά βραβευμένες ταινίες του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος