Η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη μας «ξεναγεί» στον Μοριά του ’21 (video)

Πλήθος εκδηλώσεων θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, προτείνει έναν μοναδικό τρόπο για να συνδυάσουμε τις διακοπές μας με επισκέψεις σε εμβληματικές περιοχές του Μοριά, όπου εκτυλίχθηκε ο απελευθερωτικός αγώνας.

Με την παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων και φορέων παρουσιάστηκε διαδικτυακά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ’21, η πρωτοβουλία που αναπτύσσουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε., καλώντας τους Έλληνες να ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, τον τόπο όπου εδραιώθηκε ο αγώνας για την ανεξαρτησία.

«Η προσπάθεια σύνδεσης του παρελθόντος με το σήμερα, η συμμετοχή και η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής, η μέριμνα για την προβολή της τοπικής κοινωνίας και για τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης για το αύριο, αποτελούν επίσης βασικά στοιχεία του τρόπου με τον οποίο η ίδια η Επιτροπή προσέγγισε τον εορτασμό της επετείου», είπε η Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας & Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το ΜΟΡΙΑΣ ’21 μέσα από 21 θεματικές διαδρομές συνδέει εμβληματικές πόλεις της Πελοποννήσου, αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και το ρόλο κάθε πόλης στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Οι διαδρομές είναι τριήμερες, πενθήμερες ή επταήμερες και προβάλλουν τα γνωστά και άγνωστα μνημεία κάθε πόλης, ενώ εμπλουτίζονται με 4 άξονες δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση.

Οι δράσεις του προγράμματος αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ