«Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού»

Array

Στην πρώτη παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου των Ρόμπερτ Σενκ και Σάββα Κοκτζόγλου, «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού», προχωρούν, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις Δίσιγμα προχωρούν.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού “Γεώργιος Σακκάς” (Κιλικίας 51, Νίκαια), με ώρα προσέλευσης 19:00 και ώρα έναρξης 19:15. Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Σάββας Κοκτζόγλου, που θα είναι μαζί μας από την Αμερική όπου και ζει μόνιμα, και ο Βασίλης Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γενοκτονολόγων (IAGS).

Απόσπασμα του βιβλίου θα αναγνώσει το μέλος της Ένωσης Βερόνικα Λαχανά, ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχουν αναλάβει η καταξιωμένη τραγουδίστρια Μήδεια Χουρσουλίδου, η Αρετή Κόκκινου στην κιθάρα και το μαντολίνο, και η Δάφνη Μπινιάρη στο κανονάκι και το φλάουτο.

Τέλος, η εκδήλωση θα γίνει με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, κάτι που έχουμε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν με μεγάλη απήχηση σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, αυτή των κωφών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Εβραίων, άτομα με διανοητική καθυστέρηση, σωματικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες στοχοποιήθηκαν για εξολόθρευση από τον γενοκτόνο Χίτλερ, μαθητή του Μουσταφά Κεμάλ».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και του Σ.Πο.Σ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.«Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος