Η ΕΡΤ3 στον παλμό του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στους ρυθμούς του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που  άνοιξε αυλαία την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κινείται η ΕΡΤ3, μεταφέροντας τον παλμό του Φεστιβάλ με ειδικά αφιερώματα και ρεπορτάζ στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων.

Ειδικότερα, καθημερινή ενημέρωση για το Φεστιβάλ προγραμματίζεται στις εκπομπές «Καθημερινά και απλά» (Δευτ.-Παρ. 11:00-12:30) και «ΕπιΚοινωνία» (Δευτ.-Παρ. 16:00-17:30) σε απευθείας σύνδεση με το στούντιο της ΕΡΤ3 στο Περίπτερο της ΕΡΤ, στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι.

Κάθε βράδυ, στις 8 παρά δέκα, και το Σαββατοκύριακο στις 8 παρά τέταρτο, θα μεταδίδεται ειδικό δεκάλεπτο για τη φετινή διοργάνωση με ταινίες, νέα και συνεντεύξεις από το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια και παρουσίαση Θανάση Γωγάδη.

Από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 20:00, (με εξαίρεση το βράδυ της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου) μεταδίδεται το αφιέρωμα «Φεστιβάλ ετών 50», σε έρευνα- παρουσίαση Μαρίας Κουφοπούλου και σκηνοθεσία Γιώργου Βαρελά.

Το αφιέρωμα αφορά τα πενήντα χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που άρχισε ως «Εβδομάς Ελληνικού Κινηματογράφου» τον Σεπτέμβριο του 1960 στη Θεσσαλονίκη. Προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου θυμούνται ανέκδοτες ιστορίες, αξιολογούν τα σημαντικά φεστιβαλικά γεγονότα και σχολιάζουν το παρελθόν και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από μισό αιώνα ζωής του Φεστιβάλ.

Οι καλεσμένοι κάθε εκπομπής εστιάζουν σε μία συγκεκριμένη δεκαετία με αναφορές στο παρόν του θεσμού αλλά και σχολιάζοντας το μέλλον της Εβδομης Τέχνης στη χώρα μας.

Στην πρώτη εκπομπή για τη δεκαετία του ’60, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, καλεσμένοι είναι η δημοσιογράφος Ροζίτα Σώκου και ο κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης. Στη δεύτερη, για τη δεκαετία του ’70, που  μεταδίδεται την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, καλεσμένοι είναι ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και ο παραγωγός και πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γιώργος Παπαλιός. Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μεταδίδεται η τρίτη εκπομπή, για τη δεκαετία του ’80, με καλεσμένους τον κριτικό κινηματογράφου Παναγιώτη Τιμογιαννάκη και τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μεταδίδεται η τέταρτη εκπομπή, για τη δεκαετία του ’90, με καλεσμένους τον διευθυντή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, Δημήτρη Εϊπίδη και τον διανομέα κινηματογραφικών ταινιών, Ζήνο Παναγιωτίδη.

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, μεταδίδεται η πέμπτη και τελευταία εκπομπή της σειράς με καλεσμένους τον πρώην πρόεδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Χωραφά και την πρώην διευθύντρια, Δέσποινα Μουζάκη.

ΡΣΜ ΕΡΤ3 – 9.58fm

Μεγάλο μέρος του προγράμματός του αφιερώνει στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3.

Από τις 9 το πρωί και ως το μεσημέρι ο Γιώργος Τούλας, η Αναστασία Γρηγοριάδου, ο Θανάσης Γωγάδης, η Ελένη Κουρτίδου και η Πία Μπακογιώργου «ξεναγούν» τους ακροατές στο πρόγραμμα της ημέρας, φιλοξενώντας παράλληλα τους κινηματογραφιστές στα στούντιο της Αγγελάκη.

Η Φωτεινή Γιολτζίδου δίνει το ρεπορτάζ στις εκπομπές και στη Ραδιοεφημερίδα του 102 fm.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος