«However»: Μία performance εγκατάσταση με επίκεντρο την κουλτούρα του ίντερνετ και το «σώμα σε διαδικασία»

Array

Το However είναι μία performance εγκατάσταση σε μορφή open studio που αποτυπώνει την έρευνα που διεξήχθη από τον Φεβρουάριο του 2021, φιλοξενούμενη από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Αφορμάται από τα how-to’s ως readymade scores που καλύπτουν μεγάλο φάσμα της ιντερνετικής πληροφορίας.

Το βασικό αντικείμενο της έρευνας είναι το σώμα σε διαδικασία (in process) και η προσπάθεια (effort) που αυτό καταβάλει μέσα σε αυτή.

Τα σώματα μέσα από το έργο τους (labor) βρίσκονται συνεχόμενα σε μια διαδικασία αποτυχίας και προσπάθειας εκ νέου για να βρουν λύση στα task που τα αφορούν. Ταυτόχρονα, η σωματική αυτή εμπειρία καταγράφεται από τα ίδια τα άτομα που τη βιώνουν μέσα σε ένα χώρο πνευματικής και σωματικής συγκέντρωσης.

«However»: Μία performance εγκατάσταση με επίκεντρο την κουλτούρα του ίντερνετ και το «σώμα σε διαδικασία»

Συντελεστές

Σύλληψη, έρευνα, κινησιολογία, εγκατάσταση: Δέσποινα Σανιδά₋Κρεζία

Performance: Ειρήνη Γεωργίου, Αλεξάνδρα₋Δομνίκη Δρανδάκη, Λήδα Διώχνου, Δέσποινα Σανιδά₋Κρεζία, Φωτεινή Σταματελοπούλου, Στέφανος Τσόγκας

Ηχοτοπίο: Edi Fahlqvist

Artworks: Ζάχος Βάρφης, Δέσποινα Σανιδά₋Κρεζία

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κατσώνης

Παραγωγή: ZESTY

Σε συνεργασία με τον TAVROS.space

Με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν

«However»: Μία performance εγκατάσταση με επίκεντρο την κουλτούρα του ίντερνετ και το «σώμα σε διαδικασία»

Λίγα λόγια για τη Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία 

Η Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα από το 2019. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Cyril Baldy, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ναυρίδης, η Jone San Martin και άλλοι. Το 2021 ξεκίνησε τη χορογραφική της έρευνα για το project HOWEVER σε residency του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, όπου επικεντρώθηκε στην κουλτούρα του ίντερνετ και στην προσπάθεια/έργο (effort/labor) μέσα από το σώμα. Από το 2021 συνεργάζεται με την ομάδα ZESTY. Παράλληλα, είναι φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και έχει κάνει πρακτική στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Τμήμα Χειρογράφων, Αρχείων και Ειδικών Συλλογών.

Info «However» 

Πού: TAVROS.space, Αναξαγόρα 33, Ταύρος

Πότε: 19-23 Οκτωβρίου, 18.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη – Online κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

Σημαντικές πληροφορίες για την είσοδο του κοινού

  • Εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στο χώρο. Η είσοδος γίνεται αποκλειστικά με δελτία εισόδου, ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Κατα την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, εναλλακτικα βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου με την μεθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή rapid test των τελευταίων 48 ωρών.
  • Η είσοδος του κοινού γίνεται με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια της παραμονής στο χώρο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των θεατών στο χώρο.
  • Οι θεατές μπορούν να μπουν ό,τι ώρα θελήσουν, να βγουν όσες φορές το θελήσουν και να ξαναμπούν, εντός των παραπάνω ωρών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος