H «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου ταξιδεύει στο Netflix Ευρώπης

Array

Η ταινία «Πράσινη Θάλασσα» (Green Sea) σε σενάριο – σκηνοθεσία της Αγγελικής Αντωνίου έκανε πρεμιέρα στο Netflix Eυρώπης στις 2 Δεκεμβρίου 2022 και ήδη προβάλλεται στη Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αυστρία και Ελβετία.

H «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου ταξιδεύει στο Netflix Ευρώπης

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Για να δει τη Θάλασσα» της Ευγενίας Φακίνου, με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη Τσορτέκη.

H «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου ταξιδεύει στο Netflix Ευρώπης

Μία γυναίκα χάνει τη μνήμη της και βρίσκει δουλειά σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα, όπου μαγειρεύει στοχαστικά , νοσταλγικά γεύματα – μέχρι  ο ιδιοκτήτης ν΄ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα.

Η Πράσινη Θάλασσα ( Ελλάδα – Γερμανία, 2020) μετείχε και διακρίθηκε σε πολλά σημαντικά διεθνή  φεστιβάλ όπως στο Film Festival Kitzbuehel (Βραβείο Κοινού) στο Ηοf International Film Festival(Γερμανία),  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Nashville Film Festival (ΗΠΑ), Rhode Island International Film Festival (ΗΠΑ),  Sydney Film Festival Europe! Voices of Women in Film (Αυστραλία) 2021 κ.α. Απέσπασε το Βραβείο Best of Show στα IndieFEST Film Awards (ΗΠΑ), το Βραβείο Χρυσός Έφηβος ANDE Cinema Donna στο 43ο Φεστιβάλ Εfebo d’ Oro στο Παλέρμο, ενώ το 2021 στο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Χιροσίμα  ήταν η πρώτη συμμετοχή ελληνικής ταινίας. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο 2021 στις αίθουσες από τη Filmtrade, ενώ από τον Φεβρουάριο 2022 είναι διαθέσιμη online για το ελληνικό κοινό, στην ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo.

H «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου ταξιδεύει στο Netflix Ευρώπης

Πρόκειται για ελληνογερμανική παραγωγή (Ιnkas Films /Αθήνα, Angeliki Antoniou Filmproduktion & Jost Hering Filme/ Βερολiνο) σε συμπαραγωγή με το ΕΚΚ, την ΕΡΤ και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ σε διεθνείς πωλήσεις από την Iuvit Media Sale.

Σχετική Είδηση: Η Αγγελική Παπούλια βουτά στην «Πράσινη Θάλασσα» για το ertnews.gr: «Μόνο το τώρα υπάρχει»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος