H ερμηνεύτρια του “Voilà” αποκλειστικά στο ertnews: Δεν είχα δει ποτέ Eurovision – Πότε έρχεται Ελλάδα

Η Barbara Pravi καθήλωσε με την ερμηνεία της στη Eurovision όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ένα τραγούδι γεμάτο άρωμα Γαλλίας που “χτυπά” κατευθείαν στην καρδιά. Ένα νέο κορίτσι που ανέβηκε στη σκηνή χωρίς φαντασμαγορικά σκηνικά και εφέ μαγεύοντας με την παρουσία της ενώ με τους στίχους του τραγουδιού της μας είπε Voilà… Να αυτή είμαι… μιλήστε για αυτό το κορίτσι με τα μαύρα μάτια και το τρελό όνειρο, εγώ αυτό που θέλω είναι να γράψω ιστορίες που θα φθάσουν σε εσάς. Το τραγούδι ξεχωρίζει ήδη στο ελληνικό ραδιόφωνο και το ελληνικό Spotify.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο ertnews.gr μετά τον διαγωνισμό η  Barbara Pravi που συνυπογράφει τη μουσική και τους στίχους του “Voilà” με άλλους δυο δημιουργούς φαίνεται ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί και είναι γεμάτη χαρά καθώς οργανώνει μια παγκόσμια περιοδεία η οποία όπως λέει ελπίζει ότι θα τη φέρει και στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά. Αναφέρεται με θερμά λόγια στους Ιταλούς νικητές του διαγωνισμού και τη Στεφανία Λυμπερακάκη ενώ τραγουδά ζωντανά για το ελληνικό κοινό το “Voilà”.

“Ελπίζω ότι θα έρθω πολύ σύντομα στην Ελλάδα για να τραγουδήσω. Οργανώνουμε τα πάντα για να έρθω και ελπίζω να γίνει σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα είναι φέτος, νομίζω ότι θα είναι το 2022 γιατί χρειάζεται λίγος χρόνος” λέει.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της στη Eurovision κι αν ήταν ένα όνειρο που βγήκε αληθινό λέει πως δεν είναι ακριβώς έτσι. “Δεν έχω τηλεόραση και δεν έβλεπα Eurovision, ποτέ δεν την παρακολούθησα. Το να πάω στη Eurovision δεν ήταν όνειρο, αλλά το να κάνω μια καριέρα είναι όνειρο. Έτσι ο διαγωνισμός κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα να γνωρίσω ανθρώπους, να τραγουδήσω στο κοινό. Δηλαδή το να δουλεύω τώρα για μια παγκόσμια περιοδεία είναι κάτι τρελό και μόνο που το λέω. Θα τραγουδήσω σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2023. Είναι τρελό και γίνεται χάρη στη Eurovision“.

“Όταν αποφασίζεις να πας στη Εurovision ξέρεις ότι το τραγούδι σου θα ακουστεί από πολλούς ανθρώπους σε διάφορα σημεία του κόσμου και ενδεχομένως να αγγίξει το κοινό, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει τους στίχους, μέσα από το συναίσθημα. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι σου, αυτό όμως που ήταν στο χέρι μου ήταν η απόφαση να πάω στη Eurovision και να κάνω το καλύτερο δυνατό τραγούδι, να είμαι όσο πιο αυθεντική γίνεται και να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο ο εαυτός μου, με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα το καταλάβει”.

Σε ερώτηση τι είναι “μαγικό” σε αυτό το τραγούδι κι αρέσει τόσο λέει: “Δεν ξέρω τι είναι μαγικό σε αυτό τραγούδι, δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί αν υπήρχε επιλογή να βάζεις μαγεία σε όλα τα πράγματα στη ζωή σου όλοι θα το έκαναν. Οπότε δεν ξέρω τι είναι, αλλά προφανώς υπάρχει. Φανταστείτε για μένα πόσο τρελό είναι όλο αυτό. Για παράδειγμα μιλάω σε σας που είστε στην Ελλάδα κι εγώ είμαι στο Παρίσι. Θα τραγουδήσω για εσάς πιθανόν πολύ σύντομα καθώς και για άλλους ανθρώπους στον πλανήτη. Είναι απίστευτο στην πραγματικότητα”.

“Το τραγούδι μου είναι κάτι σαν μια παρουσίαση. Όταν το έγραψα σκέφτόμουν τι λέξεις θα μπορούσα να πω σε κάποιον που δεν με γνωρίζει και πώς θα μπορούσα να πάω σε μια σκηνή και να πω ‘γεια! αυτή είμαι εγώ και σας ικετεύω να με ακούσετε’ και αυτό ακριβώς έκανα. Το τραγούδι λέει αυτή είμαι εγώ, αυτό είμαι εγώ, αυτά είναι όλα όσα έχω… τα μαύρα μου μαλλιά και τα μαύρα μου μάτια και η μόνη μου επιθυμία είναι να πω ιστορίες που να φτάνουν σε σας. Έχω ανάγκη να ακούσετε τις ιστορίες του μικρού κοριτσιού που βρίσκεται στη σκηνή”.

Κάποιοι έχουν σκεφτεί ότι το τραγούδι αφορά ένα πρόσωπο που κρυβόταν πριν βρει τελικά το θάρρος να πει να, αυτός είμαι εγώ. Είναι έτσι; 

“Ναι ακριβώς. Και με θάρρος λέει είμαι εντάξει να είμαι ο εαυτός μου μπροστά σας, ακόμα κι αν δεν είμαι τέλειος. Είναι ένα τραγούδι επιβεβαίωσης του εαυτού σου, ένα τραγούδι για το θάρρος, για τη δύναμη. Για την ακρίβεια είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα”.

H ερμηνεύτρια του “Voilà” αποκλειστικά στο ertnews: Δεν είχα δει ποτέ Eurovision – Πότε έρχεται Ελλάδα

Το τραγούδι κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τη Minos EMI, A Universal Music Company.

Βίντεο – μοντάζ: Ιωάννα Σπάνου

Σχετικό Άρθρο: Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία σε έναν συναρπαστικό τελικό – Η τελική κατάταξη – Στην 10η θέση η Ελλάδα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος