Γράμματα – Κτήρια από χαρτί εμπνευσμένα από το «αρχιτεκτονικό τοπίο» του Wes Anderson

Ένα τρισδιάστατο λατινικό αλφάβητο, φτιαγμένο από γράμματα-κτήρια κατασκεύασε η Mel Edwards, σχεδιάστρια με έδρα το Μάντσεστερ της Βρετανίας. Η καλλιτέχνις εμπνεύστηκε από τα κτήρια με παστέλ χρώματα που παρουσιάζονται στις ταινίες του σκηνοθέτη Wes Anderson. Η ίδια ξεκίνησε να εξελίσσει το αλφάβητό της επηρεασμένη από το περιεχόμενο του λευκώματος «Accidentally Wes Anderson». Παρότι τα γράμματά της μοιάζουν με ψηφιακές δημιουργίες είναι όλα από χαρτί, φτιαγμένα στο χέρι.

Στον λογαριασμό της στο Instagram, η Edwards παρουσιάζει φωτογραφίες των δημιουργημάτων της και εξηγεί ποια ήταν η πηγή έμπνευσής της για κάθε γράμμα ξεχωριστά. το «C» παραπέμπει στην αρχιτεκτονική της ινδικής πόλης Μπενάρες (Βαρανάσι).

Το γράμμα «H» είναι βασισμένο στο Grand Budapest Hotel αναφέρει, στην ανάρτησή της η σχεδιάστρια. Σε άρθρο της ιστοσελίδας Designboom,η δημιουργός εξηγεί: «έχω εμπνευστεί από τα πάντα, από την ακραία υπεραπλουστευμένη και μοντέρνα αρχιτεκτονική μέχρι τα πλέον περίτεχνα και παραδοσιακά κτήρια».

Για τα πολύχρωμα γράμματα-κτήρια, η Edwards χρησιμοποιεί και άλλα «υλικά» εκτός από χαρτί, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Για το «J», παραδείγματος χάριν, η σχεδιάστρια έχει χρησιμοποιήσει ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και έναν χάρτινο κώνο προκειμένου να επιτύχει την στρογγυλή κορυφή του γράμματος. Το «G» βασίζεται σε ένα κτήριο στην κουβανική πόλη Σιενφουέγος, ενώ για το «B» χρησιμοποιήθηκε η πιο απλουστευμένη φόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το γράμμα «S» έμπνευση ήταν η Ελλάδα και τα σπίτια του νησιού της Σαντορίνης.

Η Mel δημιούργησε το πρωτότυπο αλφάβητό της  στο πλαίσιο του πρότζεκτ «36 Days of Type», στο οποίο σχεδιαστές, εικονογράφοι και καλλιτέχνες προσκαλούνται να εκφράσουν το δικό τους όραμα για τους αριθμούς και τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου.

Για να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη χρωματιστού αλφάβητου της Edwards (μένουν ακόμα τρία γράμματα ώστε αυτό να ολοκληρωθεί) δεν έχει παρά να επισκεφτεί τον λογαριασμό της στο Instagram.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Designboom

Φωτογραφία: Instagram/ Mel Edwards

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος