Gina Lollobrigida “La Bersagliera”: Έφυγε ένας θρύλος πολλών γενεών

Array

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Απρόσμενα ήρθε για τους Ιταλούς ο θάνατος της θρυλικής Τζίνα Λολομπρίτζιτα, και ας ήταν 95 ετών. Μια ηθοποιός που άφησε ένα σημαντικό στίγμα στην έβδομη τέχνη. Μιλάμε για ένα αγαπητό πρόσωπο παγκόσμιας φήμης, που θυμόμαστε σε ταινίες όπως ‘Ψωμί, έρωτας και φαντασία’ και ‘Η Παναγία των Παρισίων’. Η Λόλο, όπως την αποκαλούν οι περισσότεροι, συνεργάστηκε με ιερά τέρατα όπως Comencini, Ντε Σίκα, Monicelli, Steno, Φρανκ Σινάτρα, Άντονι Κουίν και Βιτόριο Γκάσμαν, αλλά μην ξεχνάμε πως ήταν και πολύ γνωστή φωτογράφος στον χώρο της προσωπογραφίας, με τα πασίγνωστα στιγμιότυπα του Φιντέλ Κάστρο.Ένα χαρισματικό sex symbol με ταλέντο Ένα διαχρονικό Ιταλικό sex symbol. Όμως η Λόλο όμως ήταν γνωστή για την ζωντάνια της, την ειρωνεία της και για την ειλικρίνειά της, εφόσον έλεγε πάντοτε τα πράγματα με το όνομά τους. Έθεσε δύο φορές υποψηφιότητα ως πολιτικός, το 1999 αλλά και στις εκλογές του 2022, στα 95 της χρόνια. Αν και δεν εκλέχτηκε, εν τούτοις ο δυναμισμός της εξηγεί το γιατί στην Ιταλία ήταν γνωστή με το παρατσούκλι “La Bersagliera“, όπως το Σώμα του Ιταλικού Στρατού αλλά και όπως αποκαλείτο ο χαρακτήρας της στην ταινία ‘Ψωμί, έρωτας και φαντασία’, όπου η όμορφη πρωταγωνίστρια ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντι σε υπερβολικά τολμηρούς θαυμαστές. 

H ζωή δεν υπήρξε πάντα ρόδινη για την Λόλο, ειδικά στη νεαρή της ηλικίαΟ δρόμος, αυτός της Λολομπρίτζιτα, που δεν ήταν πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Το 2018 η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά και για πρώτη φορά για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 18 ετών, και λόγω του οποίου παντρεύτηκε – για να το ξεχάσει.

Μάλιστα τότε η ίδια ανοίχτηκε και σχετικά με το θέμα των διαδεδομένων κακοποιήσεων στον κόσμο του κινηματογράφου, ένα επίκαιρο φαινόμενο το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες αναδεικνύεται ως #MeToo στην Ιταλική έβδομη τέχνη.

Ένας θρύλος, αυτό της Λολομπρίτζιτα, που συνοψίζει χαρακτήρα, γοητεία και ταλέντο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος