Γιάννης Πουλόπουλος – Ένας χρόνος χωρίς τον μεγάλο ερμηνευτή (βίντεο)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Γιάννη Πουλόπουλου, του οποίου η φωνή του έχει ταυτιστεί με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας.

Ο εμβληματικός ερμηνευτής, που διέγραψε μοναδική πορεία στο ελληνικό τραγούδι τις δεκαετίες 1960 & 1970, συνεργαζόμενος με τους περισσότερους σημαντικούς συνθέτες της εποχής, έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου του 2020, σε ηλικία 79 ετών. Είχε ξεχωρίσει όχι μόνο για τις φωνητικές του ικανότητες αλλά και για το ήθος και τη σεμνότητα του.

Το Αρχείο της ΕΡΤ ανέβασε στη μνήμη του ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1986, στο οποίο μιλά με τον Μίμη Πλέσσα για το παρελθόν και το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού και ερμηνεύει το αγαπημένο τραγούδι «Το άγαλμα» από τον δίσκο «Ο Δρόμος», σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας, με εκατομμύρια αντίτυπα, ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς άλλος ελληνικός δίσκος δεν έχει πλησιάσει.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του μεγάλου ερμηνευτή, η Φίνος Φιλμς ανάρτησε στο Instagram ένα συγκινητικό βίντεο – απόσπασμα από την ταινία «Γοργόνες και Μάγκες», όπου ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει το πασίγνωστο τραγούδι «Καμαρούλα μια σταλιά», σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος