Γ. Φιλίππου, ηθοποιός για την θεατρική περιοδεία του «Θησαυρού της Βαγίας» ανά την Ελλάδα: «Οι θεατές γίνονται μέλη της παρέας των ηρώων»

Στον «Θησαυρό της Βαγίας» της Ζωρζ Σαρή, το έργο που μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, κι έτσι το καλοκαίρι περιοδεύει ανά την Ελλάδα (το πρόγραμμα εδώ), αναφέρθηκε ο ηθοποιός Γιάννης Φιλίππου, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο Από τις Έξι», συνομιλώντας με τους Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Πάνω από 100 παραστάσεις για τον «Θησαυρό της Βαγίας» – 30.000 οι θεατές που έχουν ήδη δει τη θεατρική αναβίωση του θρυλικού βιβλίου της Ζωρζ Σαρή

Ανάμεσα σε άλλα, ο ίδιος είπε:

«Ξεκινήσαμε την περιοδεία μας, παίξαμε στη Νίκαια, αύριο (Δευτέρα 3/7) παίζουμε στο Μαρκόπουλο στο θέατρο Σάρας, σε μια πρωτοβουλία του Δήμου ο οποίος παρέχει δωρεάν την παράσταση για το κοινό, απευθύνοντας κάλεσμα για προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από τις 10 Ιουλίου και μετά ξεκινάμε το ταξίδι μας σε Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα και κατόπιν σε όλη την Ελλάδα.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη και πολύ αγαπημένη μας δουλειά. Είμαστε και αγαπημένος θίασος. Το χειμώνα είχαμε μαζί μας και τη Ζωή Τηγανούρια που έχει γράψει και τη μουσική του έργου και ήταν επί σκηνής μαζί μας. Το καλοκαίρι επειδή πραγματοποιεί μια σειρά συναυλιών δεν θα είναι μαζί μας. Μας συντροφεύει η μουσική της, ωστόσο.

Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αθανασία Καλογιάννη. Ο θίασος αποτελείται από τους: Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Ευγενία Βησσαρίου, Κωνσταντίνο Ρόδη, Γιάννη Φιλίππου και Σοφία Κουκουλά (σε ορισμένες παραστάσεις).

Νομίζω ότι είναι εξοικειωμένα τα παιδιά με το θέατρο. Φαίνεται δηλαδή ότι το αγαπάνε, το αγκαλιάζουν. Και η συγκεκριμένη παράσταση επειδή αφορά σε μια παρέα παιδιών, οι θεατές γίνονται μέλη της παρέας, της ομάδας, οπότε συμμετέχουν και ενεργά με τον τρόπο τους και αυτό είναι πολύ ωραίο και είναι κάτι που παρασύρει – γιατί και το έργο είναι διαχρονικό.

Το motto της παράστασης είναι το “Φίλοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι”. Και αυτό είναι πραγματικά το δίδαγμα: Πώς η συνεργασία και η φιλία μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις δυσκολίες, να περάσεις καλά.

Δεν είχα διαβάσει το βιβλίο. Είχα δει όμως τη σειρά της ΕΡΤ όταν ήμουν μικρός και είχα μαγευτεί.

(…) Αφού τελειώσουμε την περιοδεία, θα συμμετέχω από τον Οκτώβριο στην παράσταση που ετοιμάζεται στον “Ελληνικό Κόσμο”. Πρόκειται για τους “Άθλιους” του Βίκτωρος Ουγκώ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Δείτε στο ERTFLIX (από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ) την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος

Ακολουθεί το ρεπορτάζ για την παράσταση που φέτος κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και μεγάλων θεατών, εδώ και αρκετούς μήνες.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος