Fleetwood Mac: Κυκλοφορούν ξανά σε βινύλιο τα τρία πρώτα άλμπουμ τους

Η Christine McVie, μέλος του συγκροτήματος των Fleetwood Mac, μιλώντας στο BBC τον Φεβρουάριο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η δημοφιλής μπάντα –που σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60- είναι πιθανό να κάνει και πάλι περιοδείες, ωστόσο χωρίς τη Stevie Nicks ή τον John McVie.

Σχολιάζοντας όσα η ίδια είχε πει (σχετικά με την προοπτική της περιοδείας χωρίς τα δύο μέλη του συγκροτήματος), η McVie παραδέχτηκε -μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone– πως είχε δώσει μια «θρασεία απάντηση» σε ερώτηση  αναφορικά με το μέλλον της μπάντας. Μια απάντηση, η οποία δεν ήταν απαραίτητα αληθής.

Μπορεί να μην είναι σίγουρο αν οι Fleetwood Mac θα πραγματοποιήσουν τελικά τουρνέ ή όχι, πάντως τα τρία πρώτα άλμπουμ τους επανακυκλοφορούν σε βινύλιο, από την αναγεννημένη δισκογραφική εταιρεία Blue Horizon. Πρόκειται για την εταιρεία με την οποία εγκαινιάστηκε η δισκογραφική καριέρα του Βρεατανο-αμερικανικού ροκ συγκροτήματος. Από την ίδια δισκογραφική εταιρία είχαν κυκλοφορήσει άλμπουμ της Christine McVie (αρχικά γνωστής ως Christine Perfect) με το προηγούμενο μουσικό της σχήμα, τους Chicken Shack. Η Blue Horizon –από την οποία έχουν επίσης δει το φως της δημοσιότητας σινγκλ και άλμπουμ μαύρων μουσικών της μπλουζ σκηνής- βρισκόταν στο επίκεντρο την δεκαετία του ’60. Τώρα, περισσότερα από 50 χρόνια αργότερα, η εταιρία «αναγεννήθηκε» χάρη στον θρύλο της δισκογραφικής βιομηχανίας  –και για χρόνια εταίρο της παλιάς Blue Horizon–  Seymour Stein, ο οποίος συνεργάζεται με τον Matthew Johnson, συνιδρυτή της δισκογραφικής Fat Possum (που σύστησε στο κοινό το επιτυχημένο συγκρότημα των Black Keys).

Τα άλμπουμ των Fleetwood Mac που κυκλοφόρησαν εκ νέου (σε βινύλιο) είναι τα: «Fleetwood Mac» και Mr. «Wonderful» (1968) και το «The Pious Bird of Good Omen» (1969)· Στο τελευταίο περιλαμβάνονται B-sides και σινγκλ, μεταξύ των οποίων το ορχηστρικό κομμάτι «Albatross», αλλά και το «Black Magic Woman» του Peter Green (το οποίο αργότερα διασκεύασε ο Carlos Santana).

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα από τον κατάλογο (του συγκροτήματος). Ο Matthew Johnson δήλωσε χαρακτηριστικά για τις επανακυκλοφορίες από τη δισκογραφική εταιρεία: «Πολλοί από αυτούς του δίσκους δεν ήταν διαθέσιμοι και πρέπει να τους κυκλοφορήσουμε».


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ rollingstone.com

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος