Φεστιβάλ Βωβούσας 2024 – “Πάρτε τα βουνά προσωπικά” για 10η συνεχή χρονιά

Με επίκεντρο τη φύση, τον τόπο και τον άνθρωπο, το Φεστιβάλ Βωβούσας πραγματοποιείται για 10η χρονιά στο ομώνυμο μικρό ορεινό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου και θα διαρκέσει από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2024 με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους επισκέπτες.

Στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζουν, η συνεργασία με την ORILA records, το αφιέρωμα στην σκηνοθέτιδα Εύα Στεφανή και η έκθεση φωτογραφίας “Caryatis” του Γιώργου Τατάκη. Μη ξεχνάμε και την αγαπημένη Παρέα του δάσους που με τα εργαστήρια της φέρνει τα παιδιά κοντά στη φύση και τα απασχολεί δημιουργικά.

Φεστιβάλ Βωβούσας 2024 – “Πάρτε τα βουνά προσωπικά” για 10η συνεχή χρονιά

Χτισμένη στην κοιλάδα του Αώου, η Βωβούσα είναι ένα ιστορικό χωριό του Ζαγορίου, που αριθμεί 35 κατοίκους. Βρισκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών NATURA2000. Επίσης το Ζαγόρι, εντάχθηκε ως Πολιτιστικό Τοπίο στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση, η περιοχή κατοικείται από προστατευόμενα είδη, όπως η Καφέ Αρκούδα και ο Ασπροπάρης Γυπαετός, και κυριαρχείται από το υδάτινο στοιχείο.

Φεστιβάλ Βωβούσας 2024 – “Πάρτε τα βουνά προσωπικά” για 10η συνεχή χρονιά

Ο Αώος ποταμός, σχηματίζεται από τα ρέματα της περιοχής όπου ξεκινά το ταξίδι του περνώντας από την Κόνιτσα, λίγο πριν κυλίσει στην άλλη πλευρά των βόρειων συνόρων μας, στην Aλβανία.

Το πέτρινο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες και έχει χαρακτηριστεί νεότερο αρχαιολογικό μνημείο συμβολίζει την αιώνια ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και αλληλεγγύη, δύο βαθιές έννοιες που αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://vovousafestival.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος