Φεστιβάλ Καννών: Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας «νικήτρια» με Χρυσό Φοίνικα για «Το τρίγωνο της θλίψης» (video)

Στην γνωστή παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης» που που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Η παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε από την ελληνική εταιρεία Heretic films του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και του Γιώργου Καρναβά.

«Ήταν αρχικά να γίνει στην Ταϊλάνδη, τελικά τους πείσαμε μέσα σε δύο μήνες είχαν έρθει εδώ – το πιστέψανε, στήσαμε ένα πολύ περίπλοκο γύρισμα» λέει σχετικά ο παραγωγός Γιώργος Καρναβάς. «Είναι η πρωτη αγγλόφωνη ταινία του Ρούμπεν – θεωρείται προβοκατόρικη» συμπληρώνει ο ίδιος.

Η Heretic films ιδρύθηκε το 2013 από δύο έλληνες που στο ξεκίνημά τους δεν μπορούσαν να φανταστούν οτι μια δική τους παραγωγή θα κατακτούσε το χρυσό Φοίνικα.

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Καννών, ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ μίλησε για τα γυρίσματα στην Ελλάδα.

«Τα γυρίσματα ήταν φανταστικά και πραγματικά δεν υπερβάλλω. Για εμένα η περίοδος που πέρασα στην Ελλάδα ήταν μία από αυτές τις εμπειρίες που με έκαναν να αγαπήσω την δουλειά μου ακόμη περισσότερο. Το συνεργείο ήταν έμπειρο και πρόθυμο, ενώ οι ντόπιοι ήταν φιλικοί και μας διευκόλυναν. Οι τοποθεσίες στην Χιλιαδού είναι μοναδικές» ανέφερε.

«Τιμή και χαρά,πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά – Έγινε γνωστή η Εύβοια» είπε σχετικά ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους Έλληνες της Heretic, η ταινία αποτελεί μια συμπαραγωγή  Σουηδίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Γαλλίας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος