Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Δράμα

Θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα τεχνών, να προχωρήσουν την έρευνά τους πάνω στη δραματουργία του αρχαίου δράματος in situ, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου διοργανώνει για πρώτη φορά διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα (residency) στη Μικρή Επίδαυρο.

Η ερευνητική διαδικασία, στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «ΠΑΡΟΔΟΣ», θα έχει πρακτικό χαρακτήρα και θα αναπτυχθεί σε δύο στάδια: το πρώτο στάδιο («Έρευνα») θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον χώρο Β΄ της Πειραιώς 260 (Μάιος 2021), ενώ το δεύτερο στάδιο («Εφαρμογή») στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (Ιούνιος 2021).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια ομάδα πλήρους σύνθεσης -αποτελούμενη από σκηνοθέτη, δραματουργό, χορογράφο, συνθέτη, ερμηνευτές- η οποία μπορεί να προϋπάρχει ή και να συσταθεί για τον σκοπό του προγράμματος. Ωστόσο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δώδεκα άτομα. Η επιλογή της ομάδας θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικασίας ανοιχτής πρόσκλησης. Σκοπός, η εξέλιξη της δραματουργικής οπτικής των συμμετεχόντων, με την υποστήριξη συντονιστών-μεντόρων.

Πρόκειται για τους: Stefanie Carp (δραματουργό, καλλιτεχνική συνεργάτιδα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), Θανάση Δεληγιάννη (συνθέτη, σκηνοθέτη, περφόρμερ), Γεωργία Τέντα (μουσικό, περφόρμερ), Αμάλια Μπένετ (χορεύτρια, χορογράφο), Ελένη Βαροπούλου (θεατρολόγο, κριτικό).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι καλλιτεχνικές ομάδες μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως και τις 30 Απριλίου. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω email (στο seminars@greekfestival.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα –τα βιογραφικά των συντονιστών, τις επιπλέον παροχές, τον σκοπό της διοργάνωσης κλπ.- επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.


Πηγές: greekfestival.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Θωμάς Δασκαλάκης – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος