Ευανθία Ρεμπούτσικα: “Η σχέση μου με τους ομογενείς μου φέρνει έμπνευση…”

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του τραγουδιού «Ελληνισμός» σε μουσική της διεθνώς αναγνωρισμένης συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της εξαιρετικά δημοφιλούς στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «Το τραγούδι αποτελεί μια ελάχιστη προσφορά προς τους Έλληνες απόδημους και φιλοδοξεί να αποδώσει μουσικά και στιχουργικά την ακατάλυτη σχέση μεταξύ της ελληνικής Διασποράς και του εθνικού κέντρου».

Η δημοφιλής συνθέτρια και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για το τραγούδι «Ελληνισμός» που άρχισε το ταξίδι του για να αγγίξει τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

«Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός τραγουδιού αφιερωμένου στον Απόδημο Ελληνισμό είχε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διοίκησης κ. Γιάννης Χρυσουλάκης. Μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου γράψαμε αυτό το κομμάτι με πολλή συγκίνηση και αγάπη για τον Απόδημο Ελληνισμό. Πάντα ήμουν πολύ ευαίσθητη στο κομμάτι των Ελλήνων της Διασποράς που έρχομαι συχνά σε επαφή μαζί τους μέσα από τα ταξίδια μου και τις συναυλίες μου στο εξωτερικό» ανέφερε η Ευανθία Ρεμπούτσικα και θυμήθηκε στιγμές που έπαιξε με το κόκκινο βιολί της, τις μελωδίες της σε συναυλίες της για τους ομογενείς, με πιο πρόσφατη τη συναυλία που έδωσε στο ιστορικό ελληνικό ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο.

«Η Λίνα Νικολακοπούλου μπήκε μέσα στην καρδιά των Αποδήμων Ελλήνων. Τα λόγια με τα οποία έντυσε τη μουσική έχουν μεγάλη αξία για μένα και με συγκίνησαν πάρα πολύ»
δήλωσε η αγαπημένη στην Ομογένεια μουσικός και κατέληξε «Η σχέση μου με τους ομογενείς, μου φέρνει έμπνευση, με χτυπά πολύ βαθιά μέσα μου…».

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “Ελληνισμός” εδώ
Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος