Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Δεκατρείς ταινίες για να γνωρίσουμε το Νέο Φινλανδικό Κινηματογράφο.  Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μας συστήνουν το σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου. Πρεμιέρες, συζητήσεις και εκλεκτοί καλεσμένοι  σε μια κινηματογραφική εβδομάδα αφιερωμένη στη Φινλανδία που θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φινλανδικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών με την υποστήριξη και την χορηγία της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα. Θα προβληθούν δέκα ταινίες μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ, πρόσφατης παραγωγής. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

H έναρξη του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 20:00 (είσοδος με προσκλήσεις) με την ταινία της Tia Kouvo Οικογενειακές στιγμές / Family time / Mummola (Φινλανδία/Σουηδία, 2023, μυθοπλασία, 114’), μια χιουμοριστική και οξυδερκής ματιά στις οικογενειακές σχέσεις, στην μοναξιά και στην συντροφικότητα και στο πώς προσπαθούμε να συνδεθούμε με τους άλλους, χωρίς να τα καταφέρνουμε πάντοτε.

Στην Αθήνα έχουν προσκληθεί οι σκηνοθέτες Hanna Bergholm, Juho Kuosmanen και J-P Valkeapää

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20.15,  στην Ταινιοθήκη, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Γυρίζοντας ταινίες στη Φινλανδία”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

ΤΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

To ενδιαφέρον για τις φινλανδικές ταινίες συνεχίζει να αυξάνεται εδώ και μία δεκαετία στα μεγάλα φεστιβάλ. Μια νεότερη γενιά κινηματογραφιστών εκπλήσσει με δουλειές αισθητικά πειραματικές που υπερβαίνουν τα όρια μεταξύ των κινηματογραφικών ειδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους βρίσκεται η μεσαία τάξη και οι κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται στην χώρα. Η δομή της οικογένειας, ο εξτρεμισμός της ακροδεξιάς και η προσφυγική κρίση είναι θέματα που τους απασχολούν, αναδεικνύοντας στο σινεμά τις προβληματικές ζώνες ενός δυτικού κράτους. Ο Νέος Φινλανδικός Κινηματογράφος δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα των καιρών μας μέσα από ασυνήθιστες, ευχάριστα ενοχλητικές ιστορίες και εικόνες. Οι ταινίες του Aki Kaurismäki μας έχουν προσφέρει μια εικόνα της Φινλανδίας, όμως η νέα γενιά συμπληρώνει την εικόνα της βόρειας αυτής χώρας μέσα από τη δική της ματιά.

Χρονιά ορόσημο για το νέο φινλανδικό σινεμά θεωρείται το 2016, όταν ο (προσκεκλημένος του αφιερώματος) Juho Kuosmanen βραβεύτηκε με το βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες για την ταινία του Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι. Σταθμός θεωρείται επίσης η παλιότερη, βραβευμένη στο Βερολίνο ταινία του Aki Kaurismäki Η γυναίκα με τα σπίρτα (1990). Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν στο αφιέρωμα, μαζί με πολλές άλλες που έχουν επιλεγεί και συμμετάσχει  στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την υπογραφή σκηνοθετών όπως οι Tia Kouvo,  Hamy Ramezan και Selma Vilhunen (Φεστιβάλ Βερολίνου), J-P Valkeapää και Mikko Myllylahti (Κάννες), Hanna Bergholm (Σάντανς), Susanna Helke (Λοκάρνο), Teemu Nikki (Τορόντο) Einari Paakkanen (Κοπεγχάγη) και Miia Tervo (Γκέτεμποργκ).

Η επιτυχία του φινλανδικού σινεμά βασίζεται εν πολλοίς στα καλοδουλεμένα σενάρια, στην άρτια κινηματογραφική εκπαίδευση, στα διεθνείς συμπαραγωγές, στην αποτελεσματική προώθηση των ταινιών από το Φινλανδικό Κέντρο Κινηματογράφου και γενικώς σε μια εξαιρετική κινηματογραφική υποδομή. Τα τελευταία χρόνια περισσότερες από τις μισές φινλανδικές ταινίες γυρίζονται από γυναίκες.

Πρόγραμμα Προβολών

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Πέμπτη 21 Μαρτίου

20:30 Οικογενειακές στιγμές της Τία Κούβο – Μια χιουμοριστική και οξυδερκής ματιά στις οικογενειακές σχέσεις, στην μοναξιά και στην συντροφικότητα και στο πώς προσπαθούμε να συνδεθούμε με τους άλλους, χωρίς να τα καταφέρνουμε πάντοτε. Φινλανδία/Σουηδία, 2023, μυθοπλασία, 114’. (Είσοδος μόνο με προσκλήσεις)

Παρασκευή 22 Μαρτίου

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

19:00 Hatching της Χάνα Μπέργκχολμ – Ένα δράμα τρόμου για μια νεαρή αθλήτρια, την Τίνα, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να ευχαριστήσει την μητέρα της, μια γυναίκα που έχει εμμονή να παρουσιάζει σε όλον τον κόσμο την εικόνα μιας τέλειας οικογενειακής ζωής μέσα από το δημοφιλές μπλογκ της. Ένα βράδυ, η Τίνα βρίσκει ένα παράξενο αυγό. Το κρύβει και το διατηρεί ζεστό. Αλλά όταν εκκολάπτεται, αυτό που προκύπτει είναι απίστευτο. Φινλανδία 2022, Μυθοπλασία, 91’. (Παρουσία της σκηνοθέτριας)

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

21.30 Τα Σκυλιά Δεν Φοράνε Παντελόνια του Τζ – Π Βαλκεάπα – Η ιστορία παρακολουθεί τον Γιούζα ο οποίος ξεκινά μια απροσδόκητη αλλά δυνατή σχέση με μια dominatrix ονόματι Μόνα, μετά από ένα τραγικό γεγονός στη ζωή του που τον έχει παραλύσει αισθηματικά. Αναπτύσσει έναν επικίνδυνο εθισμό στον πνιγμό, αλλά η Μόνα τους οδηγεί και τους δύο σε ένα άγριο και τρελό μονοπάτι προς τη συναισθηματική φώτιση. Φινλανδία, 2019. Μυθοπλασία, 105’. (Παρουσία του σκηνοθέτη)

Σάββατο 23 Μαρτίου

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

19:00 Η Γυναίκα με τα Σπίρτα του Ακι Καουρισμάκι – Η Ιρις, ζώντας τις μέρες της ως εργάτρια σε ένα εργοστάσιο σπίρτων και τις νύχτες της ως παραμελημένη κόρη στο σπίτι των γονιών της, κάποια στιγμή φτάνει στα άκρα. Φινλανδία/Σουηδία 1990, Μυθοπλασία, 69’.

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

21:30 Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι του Γιούχο Κουσμάνεν – Το καλοκαίρι του 1962, σύμφωνα με την αληθινή ιστορία, ο Όλλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι βέβαιος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα… Ο Όλλι έχει ερωτευτεί τη Ράιτζα! Το ερώτημα είναι: παγκόσμιος πρωταθλητής ή πρωταθλητής της δικής σου ζωής; Φινλανδία/Γερμανία/Σουηδία 2016, Μυθοπλασία, 92’. (Παρουσία του σκηνοθέτη)


Κυριακή 24 Μαρτίου

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

19:30 Aalto της Βίρπι Σουούταρι – Η ιστορία του Αλβάρ και της Αϊνο Ααλτο, των δύο κορυφαίων Φινλανδών του ντιζάιν και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Αυτό το μοναδικό ζευγάρι, μαζί και στη ζωή και στην τέχνη, μοιράστηκαν το μεγάλο τους πάθος για την αρχιτεκτονική ανθρώπινης κλίμακας, δημιουργώντας έναν καλύτερο και πιο δημοκρατικό νέο κόσμο. Στην φιλοσοφία τους, ο «μικρός άνθρωπος» βρισκόταν πάντοτε στο επίκεντρο. Φινλανδία 2020, Ντοκιμαντέρ, 99’.

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

21:30 Any Day now του Χάμι Ραμεζάν – Ο Ραμίν Μεχντιπούρ και η ιρανική του οικογένεια εδώ και κάμποσο καιρό ζουν σε ένα προσφυγικό κέντρο στη Φινλανδία. Καθώς το αγόρι απολαμβάνει τις σχολικές του διακοπές, η οικογένεια λαμβάνει αρνητική απάντηση στην αίτησή τους για άσυλο. Αφού κάνουν και την τελευταία δυνατή προσφυγή, οι Μεχντιπούρ προσπαθούν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους και να διατηρήσουν μια θετική στάση ζωής παρά τον κίνδυνο απέλασης. Φινλανδία 2020, Μυθοπλασία, 82’.


Δευτέρα 25 Mαρτίου

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

19:15 Aurora της Μία Τέρβο – Ένα βράδυ σε μια καντίνα με χοτ ντογκ στη φινλανδική Λαπωνία, η Ορόρα, ένα party animal, συναντά τον ιρανό Ντάριαν. Ο Ντάριαν πρέπει να παντρευτεί μια Φινλανδή για να εξασφαλίσει άσυλο για τον ίδιο και την κόρη του. H Ορόρα αρνείται καθώς σχεδιάζει να μετακομίσει στη Νορβηγία, απαυδισμένη από την ζωή της. Όμως όταν γνωρίζει την γλυκιά κόρη του, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Φινλανδία 2019, Μυθοπλασία, 106’.

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

21:30 Stupid Young Heart της Σέλμα Βιλχούνεν – Είναι ένα απίθανο νεαρό ζευγάρι: η Κίρα, η σταρ μιας χορευτικής ομάδας, και ο Λένι, ένας αδύνατος σκέιτερ. Σε ένα πάρτι επιτέλους συναντιούνται -η εκπλήρωση ενός παλιού ονείρου για τον Λένι. Μετά όμως η Κίρα μένει έγκυος. Αποφασίζουν να κρατήσουν το παιδί, αλλά πρέπει να παλέψουν. Ο Λένι βρίσκει υποστήριξη σε ένα γκρουπ ακροδεξιών της γειτονιάς. Μια ολοένα και πιο βίαιη αλυσίδα γεγονότων ξεκινά. – Φινλανδία/ Ολλανδία /Σουηδία 2018, Μυθοπλασία, 102’.


Tρίτη 26 Μαρτίου

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

19:30 Ruthless Times – Song of Care της Σουσάνα Χάικε – Το «Ruthless Times – Songs of Care» είναι ένα φιλμ βασισμένο σε ντοκουμέντα που χρησιμοποιεί ένα χορωδιακό τραγούδι για να καταδείξει τις μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο τομέας της φροντίδας των ηλικιωμένων. Παρουσιάζει τον αγώνα των ανθρώπων στο ιατροφαρμακευτικό σύστημα υγείας, που θυμίζει λίγο Μπρεχτ. Ο κινηματογράφος ως ακτιβισμός. Φινλανδία 2022, Ντοκιμαντέρ, 92’.

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

21:30 The Woodcutter Story του Μίκο Μιλιάχτι – Ο Πέπε είναι ένας ξυλοκόπος σε μια ειδυλλιακή μικρή πόλη της Φινλανδίας. Μέσα σε διάστημα δύο ημερών, μια σειρά τραγικών γεγονότων σταδιακά καταστρέφει την ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή του –όμως ο Πέπε φαίνεται να αντεπεξέρχεται μια χαρά. Σαν να κατέχει ένα μυστικό της ύπαρξης, που πολύ δύσκολα καταλαβαίνει κανείς. Φινλανδία 2022, Μυθοπλασία, 98’.


Τετάρτη 27 Μαρτίου

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

19:45 Karaoke Paradise του Εϊνάρι Παακάνεν – Η Έβι, η πιο έμπειρη παρουσιάστρια καραόκε της Φινλανδίας, θέλει να διώξει τον πόνο των πελατών της. Έχοντας στο ενεργητικό της άπειρα μπαρ και έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, συνεχίζει να φορτώνεται τον εξοπλισμό της και να ταξιδεύει στον Βορρά της Φινλανδίας. Το «Karaoke Paradise» είναι η ιστορία του πώς οι Φινλανδοί έχουν ανακαλύψει μια μοναδική διέξοδο από την μοναξιά. Φινλανδία 2022, Ντοκιμαντέρ, 75’.

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

21:30 Euthanizer του Τέεμου Νίκι – Αυτό το βίαιο νουάρ, με μια ευδιάκριτη εσάνς φινλανδικού χιούμορ, διηγείται την ιστορία ενός 50χρονου μηχανικού που το δεύτερο επάγγελμά του είναι να κάνει ευθανασία σε άρρωστα ζώα. Ο Βέχο (που το επίθετό του σημαίνει «γεράκι») έχει μόνο μία αρχή: δεν θανατώνει υγιή ζώα. Μια ιδιόμορφη ηθική ιστορία για τα δικαιώματα των ζώων και τις ανθρώπινες ευθύνες, για τους «καλύτερους φίλους του ανθρώπου» και το τέρας μέσα μας. Φινλανδία 2017, Μυθοπλασία, 85’.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης  (http://www.tainiothiki.gr) και στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigrκαι το Ιnstagram (https://www.instagram.com/tainiothikigr).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Δεκατρείς ταινίες για να γνωρίσουμε το Νέο Φινλανδικό Κινηματογράφο!  Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μας συστήνουν το σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου. Πρεμιέρες, συζητήσεις και εκλεκτοί καλεσμένοι  σε μια κινηματογραφική εβδομάδα αφιερωμένη στη Φινλανδία που θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φινλανδικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών με την υποστήριξη και την χορηγία της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα.

Θα προβληθούν δέκα ταινίες μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ, πρόσφατης παραγωγής. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

H έναρξη του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις20:00 (είσοδος με προσκλήσεις) με την ταινία της Tia Kouvo Family Time / Mummola (Φινλανδία/Σουηδία, 2023, μυθοπλασία, 114’), μια χιουμοριστική και οξυδερκής ματιά στις οικογενειακές σχέσεις, στην μοναξιά και στην συντροφικότητα και στο πώς προσπαθούμε να συνδεθούμε με τους άλλους, χωρίς να τα καταφέρνουμε πάντοτε.

Χαιρετισμοί: Maria Hyvönen, αναπληρώτρια διευθύντρια αποστολής/Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Αθήνα, Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Jaana Puskala επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, Petra Pakkanen, διευθύντρια του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Εισαγωγή: IngoStarz, επιμελητής του αφιερώματος.

Στην Αθήνα έχουν προσκληθεί οι σκηνοθέτες HannaBergholm, JuhoKuosmanen και JPValkeapää

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20.15,  στην Ταινιοθήκη, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Γυρίζοντας ταινίες στη Φινλανδία”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Εβδομάδα Φινλανδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

ΤΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

To ενδιαφέρον για τις φινλανδικές ταινίες συνεχίζει να αυξάνεται εδώ και μία δεκαετία στα μεγάλα φεστιβάλ. Μια νεότερη γενιά κινηματογραφιστών εκπλήσσει με δουλειές αισθητικά πειραματικές που υπερβαίνουν τα όρια μεταξύ των κινηματογραφικών ειδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους βρίσκεται η μεσαία τάξη και οι κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται στην χώρα. Η δομή της οικογένειας, ο εξτρεμισμός της ακροδεξιάς και η προσφυγική κρίση είναι θέματα που τους απασχολούν, αναδεικνύοντας στο σινεμά τις προβληματικές ζώνες ενός δυτικού κράτους. Ο Νέος Φινλανδικός Κινηματογράφος δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα των καιρών μας μέσα από ασυνήθιστες, ευχάριστα ενοχλητικές ιστορίες και εικόνες. Οι ταινίες του Aki Kaurismäki μας έχουν προσφέρει μια εικόνα της Φινλανδίας, όμως η νέα γενιά συμπληρώνει την εικόνα της βόρειας αυτής χώρας μέσα από τη δική της ματιά.

Χρονιά ορόσημο για το νέο φινλανδικό σινεμά θεωρείται το 2016, όταν ο (προσκεκλημένος του αφιερώματος) JuhoKuosmanen βραβεύτηκε με το βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες για την ταινία τουΗ πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι.Σταθμός θεωρείται επίσης η παλιότερη, βραβευμένη στο Βερολίνο ταινία του Aki Kaurismäki Η Γυναίκα με τα Σπίρτα (1990). Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν στο αφιέρωμα, μαζί με πολλές άλλες που έχουν επιλεγεί και συμμετάσχει  στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την υπογραφή σκηνοθετών όπως οι Tia Kouvo,  Hamy Ramezan και Selma Vilhunen (Φεστιβάλ Βερολίνου), J-P Valkeapää και Mikko Myllylahti (Κάννες), Hanna Bergholm (Σάντανς), Susanna Helke (Λοκάρνο), Teemu Nikki (Τορόντο) Einari Paakkanen (Κοπεγχάγη) και Miia Tervo (Γκέτεμποργκ).

Η επιτυχία του φινλανδικού σινεμά βασίζεται εν πολλοίς στα καλοδουλεμένα σενάρια, στην άρτια κινηματογραφική εκπαίδευση, στα διεθνείς συμπαραγωγές, στην αποτελεσματική προώθηση των ταινιών από το Φινλανδικό Κέντρο Κινηματογράφου και γενικώς σε μια εξαιρετική κινηματογραφική υποδομή. Τα τελευταία χρόνια περισσότερες από τις μισές φινλανδικές ταινίες γυρίζονται από γυναίκες.

Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα, στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr/) και στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr) και το Ιnstagram (https://www.instagram.com/tainiothikigr).

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ηλεκτρονική προπώληση: https://tickets.tainiothiki.gr/

Εισιτήριο: 5€. Tρεις προβολές: 10 ευρώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος